Asayiş
  • 29.3.2013 16:22

Claudia Roth'un konvoyunda kaza : 2 polis şehit!..

ŞIRNAK - Edinilen bilgiye göre, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth ve beraberindekilere Mardin'in Midyat ilçesine kadar eşlik etmekle görevli polis memurlarını taşıyan 73 AE 538 plakalı otomobil, İdil ilçesi çıkışında 72 EA 368 plakalı tırla çarpıştı.

Kazada, polis memurları Serkan Ağca, İhsan Civelek ve İsmail Kardiyan ağır yaralandı. İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polis memurlarından Serkan Ağca ve İhsan Civelek müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İsmail Kardiyan ise Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Şehit olan polisler için Cizre Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenleneceği öğrenildi.

Roth: ''Çok üzgünüm''

Kazayı gören ve bir süre olay yerinde bekledikten sonra Mardin'in Midyat ilçesine devam eden Roth, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın şokunda olduklarını ifade ederek şunları söyledi: "Çok üzgünüz, gerçekten çok üzgünüz. Vedalaşmadan birkaç saniye sonra teşekkür etmemizden birkaç saniye sonra kaza oldu. Ailelerine başsağlığı ve yaralının sağlığına kavuşmasını diliyoruz.''

CENAZELER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Clodia Roth'un konvoyunda meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memurları, İhsan Civelek ve Serkan Ağca için Cizre İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreni sonrası memleketlerine gönderildi. Şehit olan polis memuru İhsan Civelek ve Serkan Ağca, Cizre Polis Lokali'nde düzenlenen cenaze törenine, Şırnak Vali Vekili İhsan Selim Baydaş, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, İdil Kaymakamı Muhammed Mustafa İmamoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan, Şırnak İl Emniyet Müdürü Avni Usta, Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner, İlçe Jandarma Komutanı Hikmet Öz, Cizre Emniyet Müdür Yardımcıları ile çok sayıda yetkili katıldı.

İdil'de geçirdikleri trafik kazasında şehit olan Cizre Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli Baş Polis İhsan Civelek ve Polis Memuru Serkan Ağca için düzenlenen cenaze töreninde, Kuran'ı Kerim'in okunması ile başlandı. Akabinde Şehit Polis Memurları için iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sonrası şehitlerin öz geçmişleri okundu. Cizre Müftüsü Mehmet Sami Yıldız'ın okuduğu duaların ardından Şehit Baş Polis İhsan Civelek'in cenazesi Rize'ye, Şehit Polis Memuru Serkan Ağca'nın cenazesi de Adana'ya gönderildi.
 

 


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:46

İLGİLİ HABERLER