Gündem
  • 22.6.2024 22:35

CNN : Demir Kubbe çökecek, İsrail füzelere karşı koyamayacak

Demir Kubbe çökecek! CNN: İsrail'in savunması, topyekun bir savaşta Hizbullah'ın füzelerine karşı koyamayacak 


Amerikan televizyonu "CNN" in söylediğine göre üç Amerikalı yetkili, Washington'daki tarafların, İsrail hava savunmasının topyekün bir savaş durumunda, çok övülen Demir Kubbe sistemi de dahil olmak üzere Hizbullah füzelerine karşı koyamayacağı konusunda ciddi endişeleri olduğunu söyledi. 

Ağa göre İsrailli yetkililer, harekete karşı olası bir saldırıya hazırlık amacıyla güney Gazze'den kuzey İsrail'e kaynak aktarmayı planladıklarını ABD'ye bildirdi.

Tehditlere aşina olan ABD'li bir yetkili, asıl endişenin Hizbullah'ın çok sayıda hassas güdümlü mühimmat ve füze kullanması olduğunu söyledi.

Bir başka üst düzey yönetim yetkilisi şunları söyledi: "Demir Kubbe pillerinin en azından bir kısmının tükeneceğini tahmin ediyoruz."

Bu ayın başlarında Hizbullah, bir insansız hava aracının İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üsse Demir Kubbe bataryasına çarptığını ve hasar verdiğini gösteren bir video yayınladı. İsrail basını bunun sistemin başarılı bir şekilde vurulduğu ilk kez belgelendiğini bildirdi.

İsrail ordusu sistemde herhangi bir hasar olduğunun farkında olmadığını söyledi ancak İsrailli yetkililer ABD'ye Demir Kubbe'nin özellikle kuzey İsrail'de savunmasız olabileceğine inandıklarını ve Hizbullah'ın şu ana kadarki saldırılarının karmaşıklığı karşısında şaşırdıklarını söyledi. iki Amerikalı yetkili söyledi. 

Elektrik şebekesinin düşürülmesi 

Bu, İsrail Devlet Elektrik Yönetim Şirketi Genel Müdürü Shaul Goldstein'ın Perşembe günü Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın İsrail elektrik ağını "kolayca" çökertebileceği konusunda uyarmasının ardından geldi.

İsrail Ulusal Güvenlik Enstitüsü'nün Sderot (güney) şehrinde düzenlediği konferansta Goldstein, İbrani Kanal 12'ye göre "Kötü bir durumdayız ve gerçek bir savaşa hazır değiliz" dedi.

Şöyle ekledi: "Göreve geldiğimde ve elektrik sektörüne yönelik gerçek tehdidin ne olduğunu araştırmaya başladığımda şunu merak ettim: Diyelim ki bir füze elektrik sektörüne çarptı ve elektrik bir saat, üç saat, 24 saat veya daha fazla süreyle kesildi."

Şöyle devam etti: "Böyle bir durumda İsrail'e ne olur? Sonuç olarak 72 saat sonra İsrail'de yaşayamazsınız."

Goldstein şöyle açıkladı: “Kuzeyde (Lübnan) bir savaş olması durumunda elektriği garanti edemeyiz. 72 saat elektriksiz kaldıktan sonra burada (Hizbullah ile) gerçek bir savaşa hazır değiliz. .”

Kendisi şunu vurguladı: "İnsanlar burada hayatımızın ne kadar elektriğe bağlı olduğunu anlamıyorlar... ve Nasrallah kolaylıkla elektrik şebekesini çökertebilir."

"Nasrallah İsrail elektrik şebekesini çökertmek istiyorsa yapması gereken tek şey Beyrut'taki İsrail şebekesine tamamen benzeyen elektrik şebekesinden sorumlu kişinin telefonunu almaktır."

Şöyle devam etti: "(Nasrallah) drone ile çekim yapmaya bile gerek duymuyor. Bunun yerine ikinci sınıftaki bir elektrik mühendisini çağırıyor (yani tecrübesi çok az) ve ona İsrail'deki en önemli noktaları soruyor. Her şey yolunda gidiyor. İnternet."

Goldstein, "(Hizbullah'la) savaş bir yıl, beş yıl veya on yıl ertelenirse durumumuzun daha iyi olacağına" inanıyordu.

 

Güncellenme Tarihi : 22.6.2024 22:40

İLGİLİ HABERLER