Gündem
  • 28.6.2024 10:05

CNN Flash Anketi.. Düelloyu Trump mı yoksa Biden mi kazandı?

CNN Flash Anketi: Tartışmayı izleyenlerin çoğunluğu Trump'ın Biden'a karşı kazandığını söylüyor..

CNN'in SSRS tarafından tartışma izleyicileri arasında gerçekleştirilen anlık anketine göre, Perşembe günü Başkan Joe Biden ile eski Başkan Donald Trump arasındaki tartışmayı izleyen kayıtlı seçmenlerin %67'si Trump'ın daha iyi bir performans sergilediğini söyledi.

Tartışma öncesinde aynı seçmenler, Trump'ın Biden'dan daha iyi bir performans ortaya koymasını beklediklerini yüzde 55'e karşı yüzde 45 oranında belirtmişti.

Anketin sonuçları, yalnızca oy veren halkın tamamının - demografik özellikleri, siyasi tercihleri ​​veya siyasete verdikleri ilgi düzeyi - görüşlerini temsil etmeyen ve onları izleyen seçmenlerin görüşlerini yansıtıyor. Anketteki tartışma gözlemcilerinin Cumhuriyetçi yanlısı olma ihtimali Demokrat yanlısından 5 puan daha yüksekti, bu da ulusal çaptaki tüm kayıtlı seçmenlerden biraz daha GOP eğilimli bir izleyici kitlesi oluşturuyordu.

Ancak sonuçlar, Biden'ın tartışma gözlemcileri tarafından başkanlık tartışmalarında Trump'tan daha iyi performans gösterdiğinin görüldüğü 2020'den farklı. 

Perşembe gecesi tartışmayı izleyenlerin yüzde 57'si, Biden'ın ülkeyi yönetme becerisine gerçek anlamda güvenmediklerini, yüzde 44'ü ise Trump'ın bunu yapma becerisine gerçek anlamda güvenmediklerini söylüyor. Bu rakamlar, seçmenlerin %55'inin Biden'a güvenmediğini ve %47'sinin Trump'a güvenmediğini söylediği tartışmadan önce yapılan ankete göre fiilen değişmedi. 

Her iki aday da bu ölçümde yüksek puan almıyor ancak tartışmayı izleyenlerin yalnızca %36'sı Trump'ın ülkeyi yönetme becerisine oldukça güvendiklerini söylerken, yalnızca %14'ü Biden için aynı şeyi söylüyor.

CNN anketi, Perşembe günü tartışmayı izlediklerini söyleyen 565 kayıtlı ABD seçmeniyle kısa mesaj yoluyla gerçekleştirildi ve anket bulguları yalnızca tartışmayı izleyenlerin görüşlerini temsil ediyor. Katılımcılar, tartışmadan önce katılmak üzere işe alındı ​​ve olasılığa dayalı örnekleme teknikleri kullanılarak ulusal düzeyde temsili bir panel olan SSRS Görüş Paneli üyeleri arasında yapılan bir anket yoluyla seçildi. Tartışma gözlemcilerinden oluşan tam örneklemin sonuçlarında artı veya eksi yüzde 5,5'lik bir örnekleme hatası marjı var.

Güncellenme Tarihi : 28.6.2024 10:11

İLGİLİ HABERLER