Sağlık
  • 17.1.2022 12:27

Covid-19 ile ilgili kritik gen keşfedildi!

Dünya Omicron varyantı ile mücadelesini sürdürürken İsveç'te yapılan bir araştırmada koronavirüs ile ilgili çarpıcı bir keşifte bulunuldu. On kişiden 8'inde bulunduğu belirtilen gen ile koronavirüs belirtileri ve hastalığın seyrinin değişkenlik göstermesinin nedeni ortaya çıktı...Omicron varyantı tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ederken koronavirüs ile ilgili yapılan araştırmalarda çarpıcı sonuçlar gelmeye devam ediyor. Edinilen son bilgiye göre; İsveç'te yapılan bir araştırmada koronavirüsün şiddetini azaltan bir gen keşfedildi.

Bilim insanları koronavirüsün şiddetini yüzde 20 azaltan bir gen keşfetti. Bu keşif ile koronavirüse karşı geliştirilecek ilaçlar için önemli bir gelişme kaydedileceği ifade edildi.Ayrıca bu genin Covid-19 belirtilerinin neden bu kadar değişken olduğu ve bazı kişileri daha sert vurduğunu da açıkladığı ifade edildi.

COVİD-19'U YOK ETMEK İÇİN VÜCUDA BİLGİ GÖNDERİYOR

Uzmanlar, keşfedilen gen ile SARS-CoV-2 virüsünü yok edecek proteini üretmek için vücuda bilgi gönderildiğini açıkladı.İsveç'teki Karolinska Institutet'teki araştırmacılara göre, bu gen Afrika kökenli olanlarda 10 kişiden 8'inde görüldüğünü ifade edilirken beyaz Avrupa soyundan gelen her üç kişiden birinde bulunuyor.

PCR TESTİ POZİTİF ÇIKIYOR ANCAK...

Son dönemlerde baskın hale gelen Covid-19'un Omicron varyantı ile ilgili İngiliz bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmada ise, PCR testi pozitif çıkanların geleneksel koronavirüs semptomları göstermedikleri daha çok soğuk algınlığı belirtileri gösterdikleri açıklandı.NHS tarafından koronavirüsün üç ana belirtisi olarak yüksek ateş, sürekli öksürük, koku ve tat kaybı gösterilmişti. Ancak son dönemlerde koronavirüse yakalananlar soğuk algınlığı belirtileri gösteriyor.

Bilim insanları koronavirüsün ana belirtilerini açıkladı. Buna göre koronavirüsün ilk beş belirtisi şöyle,

1. Burun akıntısı
2. Baş ağrısı
3. Halsizlik
4. Hapşırma
5. Boğaz ağrısı

Diğer semptomlar ise şu şekilde;

Kalıcı öksürük
Boğuk ses

Titreme
Ateş

Baş dönmesi
Bilinç kararması

Değişen koku
Göz ağrısı

Kas ağrıları
İştahsızlık

Koku kaybı
Gögüs ağrıları

Güncellenme Tarihi : 17.1.2022 12:33

İLGİLİ HABERLER