LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Enosis'in Yunanistan ve Kıbrıs literatüründeki tek yerinin ''Kıbrıs ile Yunanistan'ın birleşmesi'' olduğunun altını çizerek, Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis'in AB Dönem Başkanı olarak Rum kesimini ziyaretinde kullandığı ''Enosis'i başardık'' sözleriyle ''şuuraltına yerleşmiş olan düşüncesini açıkladığını'' söyledi.
Denktaş, Lefkoşa'da yaptığı açıklamada, 1960 anlaşmasının Enosis'i, taksimi ve dolaylı Enosis'i yasakladığını, yine bu anlaşmaya göre, Türkiye ve Yunanistan'ın birlikte üye olmadığı herhangi bir birliğe Kıbrıs'ın üye olamayacağını hatırlattı.
Rum-Yunan ikilisinin amacının Enosis olduğu konusunda kimsenin hayret etmemesi gerektiğini ifade eden Denktaş, ''Ama Enosis oldu mu? Hayır, asla, haşa. Yarısını dolaylı Enosis yapmışlardır'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:50