Gündem
  • 11.6.2024 12:30

Deprem kahini Hoogerbeets'in yeni uyarısı Türkiye'yi ayaklandırdı.. İşte işaretlenen iki bölge

Kahramanmaraş depremini 3 gün önceden bilmişti! Yeni uyarısı dikkat çekti...

6 Şubat depremini 3 gün öncesinden haber veren Hoogerbeets'in şirketi Solar System Geometry Survey (SSGEOS) sosyal medyada uluslararası deprem uyarısı yayımladı.Depremden etkilenecek bölgelere yer verilen haritada Adana, Hatay çevresi, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesi dikkat çekti. Paylaşım yaklaşık 3 milyon görüntülenme aldı.

Doğru çıkan tahminleriyle meşhur Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets’in kurucusu olduğu şirketin yeni paylaşımı endişe uyandırdı.

İşte Türkiye Gazetesi'nin haberine göre deprem gökbilimcinin yorumları... 

Türkiye’de yuvarlak içine alınan bölgelerde Adana, Hatay çevresi ve Orta ve Doğu Karadeniz bölgesi yer alıyor.

SSGEOS’in resmi internet sayfasında son haritayı yaklaşık değerler üzerinden verdiğini belirtti. Açıklama şu şekilde yapıldı:

"Sismik bağlantılı olabilecek anormallikleri tespit etmek için deniz seviyesine yakın atmosferdeki elektrik yükünü ölçer. Anomaliler, Dünya'nın ekseninin dönüşüyle ve dünya üzerine çizilen ince kırmızı çizgi olan ekliptik düzlemiyle bağlantılıdır. Potansiyel bölgeler, mor renkle işaretlenmiş yaklaşık değerlerdir."

Söz konusu paylaşımdaki “İşaretli bölgeler yaklaşık değerlerdir” ifadesi soru işaretleriyle ve korku dolu yorumları beraberinde getirdi.

6 Şubat’ta ülkemizde büyük yıkıma neden olan ve deprem olacağını önceden bilen Frank Hoogerbeets'in yeni paylaşımı Türkiye'deki iki bölgeyi endişelendirdi. Deprem tahminlerini sık sık nerelerde olacağını sosyal medya hesabından paylaşarak vatandaşları bilgilendiriyor.

6 BÜYÜKLÜĞÜNDE BEKLİYOR

Fotoğrafın altına yapılan yorumlardan bir tanesi dikkat çekti. Türk vatandaşın bir tanesi “Ne kadar güçlü olmasını bekliyorsunuz? Bahsettiğiniz bölgede yaşıyorum” dediği ve Frank Hoogerbeets’un cevabı ise “Büyük olasılıkla M 6'ya kadar.” ifadelerine yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 11.6.2024 11:49

İLGİLİ HABERLER