Ekonomi
  • 7.4.2023 11:47

Devlet deprem bölgesinde 24 saat çalışıyor

Defne Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor: 10 Mayıs'ta hizmete sunulacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay'da devlet bütün gücüyle çalışıyor. Bölgenin sağlık altyapısının yeniden güçlenmesi için Antakya ve Defne'ye yapılan iki devlet hastanesinde, aralıksız bir çalışma sürdürülüyor. Çelik konstrüksiyon üzerine inşa edilen Antakya Devlet Hastanesi 10 Mayıs'ta vatandaşların hizmetine sunulacak.

Temeli Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Antakya ve Defne Devlet Hastaneleri'ni yapımına ara vermeksizin devam ediliyor.

400 YATAK KAPASİTELİ

Antakya Devlet Hastanesi, 22 bin metrekare oturum alanı olmak üzere yaklaşık 54 bin metrekare kapalı alana bina ediliyor. 400 yatak kapasiteli hastanede 80 yoğun bakım yatağı, 12 ameliyathane bulunacak. 3. Basamak niteliğinde olacak hastanede, onkoloji merkezi ve kalp damar hastalıkları merkezi bulunacak.

DEFNE HASTANESİ'NDEKİ SON DURUMU BAKAN PAYLAŞTI

Defne Devlet Hastanesi'nde de yoğun bir çalışma devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çalışmalarını yakından takip edip, halkımızın daha iyi şartlarda sağlık hizmeti alması için hızlandırmaya özen gösterdiğimiz Defne Devlet Hastanesi inşaatı devam ediyor. Burada her gün, 1 günlük işten fazlası yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde 38 günde 43 bin inşaat başladı! Çevre Şehircilik  Bakanlığı'nın hedefi 650 bin konut

Uzman isimler 'İnşaata başlamayın' diye uyarmıştı: Deprem bölgesi için  ihaleler bile hazır

Deprem bölgesinin yeniden imarı: Konutların maliyeti ne kadar olacak? |  Euronews

Güncellenme Tarihi : 7.4.2023 11:50

İLGİLİ HABERLER