Gündem
  • 19.5.2022 23:15

DHKP-C’nin Almanya sorumlusu yakalandı

Almanya’dan DHKP-C’ye operasyon: Örgütün ülke sorumlusu ve 2 yönetici yakalandı.. Almanya'da Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi'nin (DHKP-C) biri ülke sorumlusu olduğu iddia edilen üç üst düzey yöneticisinin tutuklandığı bildirildi.

DW’de yer alan habere göre; Federal Adalet Mahkemesi (BGH) tarafından haklarında tutuklama kararı çıkarılan Türkiye uyruklu Özgül E. ve İhsan C. ile Alman vatandaşı Serkan K.'nın Almanya'da "yabancı terör örgütü" olarak kabul edilen yasaklı DHKP-C'ye üye olmaktan yargılanacakları belirtildi.

Federal Adalet Mahkemesi bünyesindeki Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Özgül E.'nin 16 Mayıs'ta Heidelberg'de, Serkan K.'nın 17 Mayıs'ta Hamburg'da, İhsan C.'nin ise 18 Mayıs'ta Bochum'da gözaltına alındıkları belirtildi.

Federal Başsavcılığın tutuklanan kişilerle ilgili yaptığı açıklamada, Özgül E.'nin örgütün Almanya sorumlusu olduğu belirtildi.

Açıklamada, Özgül E.'nin 17 Mayıs'ta, Serkan K. ve İhsan C.'nin ise 18 Mayıs'ta yargılandıkları ve üçünün de tutuklandığı ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 19.5.2022 23:31

İLGİLİ HABERLER