Gündem
  • 14.10.2024 11:00

Domuz eti Köfteci Yusuf'un ilk vukuatı değil

Devletin iki gün ayrı zaman ve mekanlarda yaptığı deetimde iki ayrı ürününde domuz eti tespit edilen Köfteci Yusuf gündemden düşmüyor…
Köfteci Yusuf konusunda Türkiye ikiye bölünmüş durumda.. Bir grup olayın bir komplo olduğunu özellikle küresel gıda devlerinin yerli ve milli köfteciyi bitirmek için kumpas kurduğunu düşünüyor.
İşin ilginç yanı elinde somut bir belge yahut bilgi bulunmayan bu kesim, inadına deyip Köfteci Yusuf'a gidiyor..
Diğer kesim ise para hırsı gözünü bürümüş deyip Köfteci Yusuf'un bu haltı yediğine inanıyor ve lokanlatalarından uzak duruyor..
Şimdi gelelim işin can alıcı noktasına..
Kameraların karşısına geçip ağlamaklı bir şekilde kendini savunun Köfteci Yusuf gerçekten kendi söylediği kadar masum mu?


Geçmiş haberler bunun böyle olmadığını gösteriyor..
Son domuz eti vakası Köfteci Yusuf'un ilk vukuatı değil çünkü..


Ünlü köfteci daha önce de denetimlere yakalandı..
2019 yılında yapılan denetimler sırasında Köfteci Yusuf’un mezelerinde ve salatalarında kullandığı zeytinyağının da Tarım Bakanlığı’nın yayınladığı hileli ürünler listesinde yer aldığı ortaya çıktı..
Aynı zamanda müşterilerine de pazarladığı zeytinyağına pamuk yağı katılmış. 

O ZAMAN DA MİLLETTEN ÖZÜR DİLEYİP ZEYTİNYAĞI FİRMASINI SUÇLADI

İşte o zaman da şimdikine benzer açıklaması
KÖFTECİ YUSUF’TAN AÇIKLAMA

 “Bugüne kadar defalarca karşılaştığımız marka değerimizi ve siz değerli müşterilerimizin güvenini sarsmaya ve kırmaya yönelik yıpratıcı haber ve paylaşımlara bir yenisinin eklenmesinden kaynaklı konuya açıklık getirmek adına cevabımızdır. Türk Gıda Kodeksine uygun ürün üretmek, siz değerli müşterilerimizin karşısına çıkmak için ön yasal şarttır.

Köfteci Yusuf Hakkında Şok Haber! - Bugün Kocaeli Gazetesi

 İlgili paylaşımlara konu olan zeytinyağı ürünümüzün saflık ve kalite kriterleri analizleri de sürekli olarak şirket politikamız doğrultusunda bağımsız laboratuarlarca, yasa ve yönetmelik gereği de Tarım ve Orman Bakanlığınca tüm şubelerimizden habersiz olarak test edilmektedir. 

Yapılan testlerde zeytinyağlarımızın uygun ve saf zeytinyağı olduğu teyit edilmiş olup, fakat 2017 yılında Aktürk Gıda Akaryakıt Nakliye ve Ticaret Ltd. Şti. firmasından bir bölgede fason olarak alınan natürel sızma zeytinyağı ürününde bakanlık tarafından yapılan analizlerde uygun olmadığı ortaya çıkmış ve bu sebeple muhasebe kayıtlarımızla da ispat edebileceğimiz üzere bir kez alım yapılan firma ile tüm ilişkimiz kesilmiş ve bir daha asla alım yapılmamıştır. 

Ayrıca ilgili parti numaralı ürünlerin tamamı şubelerimizden ivedilikle geri çekilmiştir. Bu vesile ile siz değerli müşterilerimizden özür diler ve her zaman güvenli ve kaliteli gıda sunmamızın yaşamsal kararlılığımız ve sorumluluğumuz olduğunu tekrar eder, saygılar sunarız.”
 

Güncellenme Tarihi : 14.10.2024 10:23

İLGİLİ HABERLER