Gündem
  • 14.10.2024 11:07

İsrail İran'da vuracağı KRİTİK hedefleri belirledi

 

İsrail bir süredir İran'a yapacağı misillemeyle ilgili doğru zamanı beklediğini ifade ediyordu.

Amerikan NBC kanalının haberine göre, ABD'li yetkililer İsrail'in İran'a vereceği yanıtla ilgili hedefleri belirlediğine inanıyor.

Kanal, İsrailli ve ABD'li yetkililerin “yanıtın Yahudilerin Yom Kippur bayramı sırasında gelebileceğini” söylediklerini aktardı.

Haberde adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayanılarak “İsrail'in nükleer tesisleri hedef alacağına ya da suikastlar düzenleyeceğine dair bir belirti yok” denildi ve İsrail'in nasıl ve ne zaman yanıt vereceğine dair nihai kararı vermediği belirtildi.

Öte yandan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ülkesinin bölgedeki savaşı genişletmek istemediğini ancak kendilerine yönelik herhangi bir saldırıya kesinlikle güçlü ve uygun bir şekilde karşılık vereceğini vurgulayarak, bölge ülkelerini hava sahalarını ve topraklarını İran'a karşı saldırı için bir üs olarak kullanılmasına izin vermemeleri konusunda uyardı.

Lübnan ziyareti sırasında basına açıklamalarda bulunan Kalibaf şunları söyledi: “Savaşı genişletmek istemediğimizi birçok kez beyan ettik, ancak ülkemize yönelik her türlü saldırıya kesinlikle güçlü ve uygun bir şekilde karşılık vereceğiz ve bunu geçmişte açıkça gösterdik ve umarım bu düşmanlarımız için bir ders olmuştur.”

İranlı yetkili sözlerini şöyle sürdürdü: “Komşu ülkelerin hava sahası ve topraklarının ülkemize karşı saldırganlık için bir fırlatma rampası olarak kullanılmaması gerektiğini defalarca söyledik ve böyle bir şey olursa cevabımız açık ve net olacaktır. Böylece İran'a karşı saldırganlığın başlatıldığı herhangi bir yere kesinlikle karşılık vereceğiz ve Orta Doğu'daki komşularımızın bu konuyu gözardı etmeyeceğinden eminiz ve geçmişte bunu taahhüt ettiler ve bölgedeki tüm ülkelerle barışçıl ilişkilerimiz var.”

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

Güncellenme Tarihi : 14.10.2024 12:03

İLGİLİ HABERLER