Gündem
  • 23.9.2004 20:57

DSP LİDERİ SEZER: ''AB'YE GİRMEK HAKKIMIZ''

EDİRNE - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde düzenlenen mitingde, AB'ye girmenin Türkiye'nin hakkı olduğunu söyledi.
     Sezer, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde düzenlenen mitingde, bütün Türkiye'yi dolaşacağını ve bunun başlangıcını da Keşan'dan yaptığını belirtti.
     Türkiye'nin kötü yönetildiğini öne süren Sezer, ''Önümüzdeki dönemde AK Parti her istediğini istediği gibi yapacağını zannetmesin. Karşısında bugün meclisteki muhalefet gibi değil, DSP gibi bir muhalefet bulacak'' diye konuştu.
     Ecevit'in 1999'daki başbakanlığında Türkiye'nin AB'ye taşındığını, o dönemde tavizler verilmediğini belirten Sezer, şöyle konuştu:
     ''Helsinki'de o gün AB yöneticileri Kıbrıs'la ilgili bir gönderme yapmışlardı. Ecevit de (Kıbrıs'la ilgili küçücük bir değinme bile olsa AB sizin olsun, alın başınıza çalın) demişti. Sonra ne oldu? AB'nin önde gelen yöneticileri bir gece ansızın özel uçakla Ankara'ya geldiler. Ecevit'i ziyaret ettiler. (Aman biz kararımızdan vazgeçtik. Helsinki'ye buyurun) dediler. Demek ki bunların yaptığı gibi ödünler verilerek değil ulusun çıkarını ve onurunu adam gibi koruyarak, daha kolay AB'ye girilir. AB'ye girmek bizim hakkımız. Hakkımızı söke söke alırız.''

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER