Gündem
  • 23.10.2024 18:32

TUSAŞ'DA 2 terörist öldürüldü

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) terör saldırısı gerçekleştirildi. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yaptığı açıklamada, "Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" dedi.

BAKAN YERLİKAYA: 1'İ KADIN 1'İ ERKEK 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Ankara Kazan ilçemizde yerli ve milli savunma sanayimizin göz bebeği TUSAŞ'a maalesef bir terör saldırısı olmuştur. Haberi alır almaz jandarma ve emniyet birimlerimiz buraya geldi. Biri kadın bir erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 4 şehidimiz bulunmakta. 14 yaralımız var. Yaralılarımızda 3'ünün durumu ağır.

"TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğunu aziz milletimizle paylaşacağız. TUSAŞ'a geçmiş dileklerimi iletiyorum. Aziz milletimize geçmiş olsun. İlk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi arz ettik. Çok büyük bir üzüntü duyuyoruz. Milli birliğimize beraberliğimize kim pusu kuruyorsa hiç durmadan duraksamadan bunların nefeslerini keseceğiz. Bizim birliğimiz kardeşliğimiz her zaman galip gelecektir.

 

Güncellenme Tarihi : 23.10.2024 18:36

İLGİLİ HABERLER