Gündem
  • 22.6.2024 13:34

Dubai polisinin araçları ağzı açıkta bıraktı

İşte Garip Görünümlü Bir Cybertruck! Dubai Polisi Elinde

Lamborghiniler. Ferrariler. Bentley'ler. Rolls-Royce'lar. Aklınızdan ne lüks ya da spor araba geçiyorsa, adını siz koyun, onlarda zaten var. Özel bir koleksiyoncu ya da müze değil, Dubai Polisi'nin eseri. Artık filolarına bir Tesla Cybertruck eklediler.

Cybertruck, Mercedes- AMG G 63 ve Mercedes-Benz G 500 4x4²'nin eşliğinde bir uzay gemisinden inmiş gibi görünüyor . Ve başlangıçta bunlar Dubai Polis Gücünün en etkileyici araçları değil. Ancak Cybertruck'ı muhtemelen bir spor arabanın yanına koyamazsınız çünkü onu muhtemelen diğer araçları küçümseyecek şekilde gölgede bırakacaktır.

İşte burada, kendi türünün safkan off-road sürücüleri ve yüksek binicileri arasında, onu zaten olduğu gibi Gulliver'e benzetmeyen bir şey var.

Bu polis kruvazörünün Birleşik Arap Emirlikleri topraklarına ilk ayak basan gemi olduğuna inandırıldıysanız, tekrar tahmin edin. Bir Cybertruck'un Dubai'ye ulaştığını ilk kez Mart ayında bildirmiştik. O zamanlar orada bir örnek satılıyordu ve Tesla'nın Amerika Birleşik Devletleri dışındaki pazarlara teslimatlara başlamadığı göz önüne alındığında bu oldukça şaşırtıcı görünüyordu.

Büyük olasılıkla, taşınmadan kar elde etmeyi uman bir bayi tarafından ABD'den ithal edilen bir kamyondu. Ancak model ABD'de satılan tüm kamyonlardan daha ucuzdu, bu yüzden pek mantıklı değildi.

EV , Dubai'ye o zamanlar 141.600 dolar civarında olan 520.000 Dirhemlik bir fiyatla geldi. Bu, satıcının, aracı ilk mülkiyet yılında satması durumunda, satın alma sözleşmesine göre ödemek zorunda kalacağı 50.000 dolarlık cezayı bile kapsamıyordu.

Araç muhtemelen Dubizzle web sitesindeki ilan sayfası şu anda kullanılamadığı için satılmıştır. Hatanın metni " Üzgünüz, bu sayfa kumların arasında kayboldu ". Ve Cybertruck muhtemelen şu anda çöl kumlarında kum tepelerini dövüyor.

İki ay sonra Tesla Cybertruck resmi olarak Dubai'ye geldi, ancak yalnızca geçici bir ziyaretin konuğu olarak. BAE'de bir turist olan Cybertruck dünya turuna başladı ve bu duraklardan sadece biriydi. Model, Abu Dabi'deki Jubail Mangrove Park'a gidip Dubai'ye dönmeden önce iki gün boyunca City Center Mirdif alışveriş merkezinde sergilendi.
Şu anda Avrupa'yı turluyor ve son dönemde durduğu yerlerden biri de Danimarka'nın Kopenhag kenti oldu. Ayrıca, Avrupa yolları için homologe olmasa da Danimarka'da kamuya açık yollarda sürüş yapıldığı görüldü .

 

Güncellenme Tarihi : 23.6.2024 19:41

İLGİLİ HABERLER