Gündem
  • 22.6.2024 13:04

Gateway Kilisesi'nin kurucusu Robert Morris 12 yaşındaki kıza tecavüz etti

Kuzey Teksas'taki Gateway Kilisesi'nin kurucusu ve kıdemli papazı Robert Morris, 1980'lerde 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu iddialarının gözaltına alındı…

North Texas politicians condemn Robert Morris following child sex abuse  allegations

Papaz rezaletin ortaya çıkmasının ardından Salı günü görevinden istifa etti .

Salı günü, Southlake merkezli çok bölgeli bir mega kilise olan Gateway Kilisesi'nin İhtiyarlar Kurulu, Morris'in istifasını kabul ettiklerini ve tam bir anlayışa sahip olduğumuzdan emin olmak için geçmiş taciz raporlarının kapsamlı bir incelemesini yapmayı planladıklarını belirten bir bildiri yayınladı. 

Gateway Church - 10 tips

Morris'in, 20'li yaşlarının başında gezici bir Evangelist olduğu 1982 ile 1987 yılları arasında reşit olmayan biriyle cinsel ilişki yaşadığı iddia ediliyor. 14 Haziran'da,  ebeveynleri Morris'le arkadaş olan Cindy Clemishire , papazı o dönemde kendisini defalarca taciz etmekle suçladı. 

Açıklamada yaşlılar, Clemishire'ın o zamanki yaşı ve istismarın süresi de dahil olmak üzere iddia edilen cinsel saldırıyla ilgili tüm gerçeklere sahip olmadıklarını iddia ediyor.

Gateway Church (Texas) - Wikipedia

Açıklamada, "Yaşlıların önceki anlayışı, Morris'in bakanlığı boyunca birçok kez tartıştığı evlilik dışı ilişkisinin, 12 yaşındaki bir çocuğun istismarı değil, 'genç bir bayanla' olduğuydu." "Son birkaç günde ortaya çıkan olaylardan dolayı kalbimiz kırıldı ve dehşete düştük, mağdura ve ailesine derin taziyelerimizi ifade ediyoruz. Mağdur adına bu durumun açığa çıkmasına müteşekkiriz. Pek çok kişiyi tanıyoruz" Bundan etkilendiniz, incindiğinizi anlıyoruz ve çok üzgünüz, etkilenenlerin hepsinin zamanla iyileşmesi için dua ediyoruz."

Pastor Robert Morris resigns from Gateway Church after child sex abuse  allegation

Clemishire, Morris'in istifasıyla ilgili karışık duygu ve düşüncelere sahip olduğunu ve tek kurbanın kendisi olmadığına inandığını söyledi.

Clemishire Salı günü yaptığı açıklamada, "Artık Gateway'de papaz olmadığı için minnettar olsam da, İhtiyarlar Kurulu'nun onun istifasına izin vermesi beni hayal kırıklığına uğrattı.İşine son verilmesi gerekirdi" diye yazdı. 

Clemishire, kilise büyüklerini cinsel taciz iddialarını bildikleri ve kabul ettikleri için azarladı, ancak kasıtlı olarak "Robert Morris'in inanmalarını istediği yanlış anlatıyı" benimsedi.

Gateway Church pastor returns after near-death experience | Fort Worth  Star-Telegram

Morris, kilisenin ilk yerini 2000 yılında Southlake'te kurdu. ABD'nin en büyüklerinden biri olan Evanjelik kilisesi, Kuzey Teksas'ta dokuz kampüse ulaştı.

Morris aleyhindeki iddialar ilk olarak Cuma günü  Kuzey Carolina merkezli bir kilise gözlemcisi blogu olan  The Wartburg Watch tarafından yayınlandı. Christian Post  daha sonra Cumartesi günü hikayeyi ele aldı.

Morris, The Christian Post'a yaptığı açıklamada "uygunsuz cinsel davranışta bulunduğunu" itiraf etti.

"Yirmili yaşlarımın başındayken, kaldığım evde genç bir bayanla uygunsuz cinsel davranışlarda bulundum" dedi. "Bu, cinsel ilişki değil, öpüşmek ve sevişmekti ama yanlıştı. Bu davranış, sonraki birkaç yıl içinde birkaç kez tekrarlandı."

Morris 10 yıl önce verdiği bir vaazda gençliğinde yaşadığı cinsel ahlaksızlıktan bahsetmişti.

Morris 2014'te "Yalan söylemeyi ve manipüle etmeyi öğrendim çünkü ben de reddedildim, reddedilmek istemedim" dedi. "Bu yüzden en duyarlı olabilecek kızları aradım. Ve bunu fark etmeyi öğrendim."

Kilise büyükleri, incelemeyi yürütmek için bir hukuk firmasının tutulduğunu söyledi.




 

Güncellenme Tarihi : 23.6.2024 19:40

İLGİLİ HABERLER