Gündem
  • 14.6.2021 00:58

Dubaili yetkililer Sedat Peker'i konutundan aldı

Barış Pehlivan, Sedat Peker'in en yakınındaki isimlerden Emre Olur'un "Dubaili yetkililer tarafından kendisi konutundan alınmış durumda. Bir görüşme gerçekleştiriliyor" dediğini aktardı.

Sedat Peker'in gözaltına alındığına dair iddialarla ilgili konuşan Barış Pehlivan, "Sedat Peker'in eşi sosyal medyada özel mesajlara cevap verebiliyor. Emre Olur'un da iddiasına göre ailesi evde; Sedat Peker ise Dubaili yetkililerle bir arada." ifadelerini kullandı.

Organize suç örgütü liderliğinden hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'in yakalandığı iddiaları ortaya atıldı. Basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur'un, Peker'in Dubaili yetkililerle görüşme yaptığını söylediği belirtildi.

'Sedat Peker yakalandı' iddiası

Hafta içinde ve pazar günü yayınlayacağını duyurduğu videoları erteleyen Peker'le ilgili gün içinde 'yakalandı' iddiaları sosyal medyada dolaştı. Twitter'daki Amygdala Society adlı hesaptan "Sedat Peker bugün 06:50’de MİT operasyonu ile yakalandı" iddiası dolaşıma girdi.

İddialar üzerine Halk TV'de akşam yapılan 'Açıkça' programında Barış Pehlivan, bazı iddialar ortaya attı.

'Dubaili yetkililer tarafından konutundan alındı'

Emre Olur ile irtibat kurduğunu söyleyen Barış Pehlivan, "(Emre Olur) Dedi ki 'Ben nerede olduğuna dair bilgi sahibi oldum. Dubaili yetkililer tarafından kendisi konutundan alınmış durumda. Bir görüşme gerçekleştiriliyor. Hala o görüşmede. Konuttakiler de tam olarak nerede olduğunu bilmiyor. Yanında telefonu yok. Paylaşım yapamıyor'. Ancak ben 'Bu bir gözaltı demektir' dedim. Gözaltı olmadığı iddiasında. 'Davet' kelimesini kullanıyor. Bana kalırsa bu bir gözaltıdır. Gözaltında olmadığını iddia ediyor. Türk yetkililerin devrede olmadığını iddia ediyor. Özetle şu an Türk yetkililer tarafından bir operasyona uğramadığını ama Dubaili yetkililer tarafından bir görüşme yapıldığı iddiasını benimle paylaştı. Peker'in avukatı Ayhan Sağıroğlu Halk TV'ye konuştu. Yakalandı iddiasının doğru olmadığı iddiasını dile getirdiler. Ellerinde öyle bir bilgi olmadığını belirttiler." şeklinde konuştu.

Önce Peker'in avukatları iddiayı yalanladı. Halk TV'de Özlem Gürses, Peker'in avukatları ile haber merkezinin görüştüğünü, avukatların yakalanma durumu olmadığını ifade ettiklerini belirtti.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan da Halk TV’de Peker’in Dubaili yetkililerle görüşme halinde bunduğunu, davet üzerine görüşmeye gittiğini söyledi. Pehlivan kaynak olarak Peker’in ‘basın danışmanı’ Emre Olur’u gösterdi. "Sedat Peker'e yakınlığını gizlemeyen Emre Olur'un iddiasına göre, Türk yetkililer tarafından yakalandığı iddiası doğru değil. Ancak Dubaili yetkililer tarafından konutundan alındığı, onun deyimiyle bir davet olduğu benim anlamamla bir gözaltı olduğu iddiası..." diye konuşan Pehlivan; Emre Olur'un, Dubaili yetkililer ile Sedat Peker arasında bir görüşme olduğu bilgisini verdiğini aktararak, Peker'in henüz konutuna geri dönmediğini, konutundakilerin, Peker'in nerede olduğuna dair bir bilgisi olmadığını ve cep telefonuna da erişiminin olmadığını anlattı.

SEDAT PEKER'DEN AÇIKLAMA

Olur'un ifadeleri Sedat Peker'in gece yarısı yaptığı açıklamalarla doğrulandı.

Peker, "Kıymetli dostlarım, öğle saatlerinden itibaren kaldığım mekandan yetkililerle beraber ayrıldım. Şu an kaldığım mekana, ailemin yanına geri geldim. Hakkımdaki iddiaların yoğunluğu nedeniyle karşılıklı sohbette bulunduk. Şahsım hakkında herhangi bir Interpol kararı olmadığı için, tüm herkes gibi ülkelerinde misafir olarak bulunduğumu söylediler. Hakkımda birçok suikast ihbarı olduğunu bana ilettiler, hepimizin bildiği gibi," dedi.

Peker şöyle devam etti:

"Ülkeden ayrılmamda veya ülkede kalmamda herhangi bir sorunun olmadığını da bana ilettiler. Aydınlık Gazetesi’nde yazan SAT timlerinin ve MİT timlerinin yaptığı operasyonla yakalandığım asla doğru değildir. Zaten ben uluslararası hukuka göre aranan bir kişi değilim. Bu sebeple yüce devletimizin bana resmi bir operasyon düzenleyebilmesi de mümkün değildir. Her normal insana davrandıkları gibi bana da kibar bir şekilde davrandılar.
Süslü sülü, benim ahiretliğim, derin mehmet, pelikancılar, ve diğer zevatın tamamı; bizde söz namus. Eğer ölmez sağ kalırsak, bu hikayeyi tamamlamaktan geri durmayacağız. Tabi ki bu süre zarfında gereği eğer yapılmazsa, yapmayanlarla ilgili söyleyecek sözlerimiz de elbet olacaktır. Beni sevdiği için dua edenlere, beni sevmediğinden dolayı sadece çocuklarıma ve aileme iyi dilek dileyenlere tüm kalbimle teşekkür ederim."

Güncellenme Tarihi : 14.6.2021 00:44

İLGİLİ HABERLER