Ekonomi
  • 18.12.2023 21:00

Dünya devi tarım şirketi AeroFarms iflas bayrağını çekti

Tarım devi ekonomik kriz nedeniyle iflas etti, bunun sonucunda yüzlerce çalışan işsiz kaldı. Pandemi ve ekonomik krizlerin etkisiyle birçok şirketin ekonomik açıdan sıkıntıya düştüğü bilinmekte. Özellikle hammadde tedarikinde yaşanan fiyat artışları şirketleri zora soktu. Ancak son dakika haberine göre, tarım devi iflas etti ve bu durum iş dünyasını şok etti. İflas sonucunda yüzlerce çalışan işsiz kaldı.

Ekonomik kriz ve dünya genelinde artan enerji maliyetleri şirketleri batırmaya devam ediyor. ABD'nin New Jersey Eyaleti'nde kurulu olan yüksek teknoloji kullanan tarım devi AeroFarms iflas bayrağını çekti. Yüzlerce çalışan işsiz kaldı.

TARIM DEVİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Bir iflas haberi daha geldi. New Jersey Eyaleti'nde kurulu olan ve yeşil yapraklı sebzeler ile mikro yeşillik üreten AeroFarms, iflas bayrağını çekti.

AeroFarms, iflas süreci boyunca müşterilerine ve ana dağıtım ortaklarına hizmet vermeye devam edeceğini ve perakende pazarına girmeye devam edeceğini belirtti.

YÜZLERCE ÇALIŞANI İŞSİZ KALDI

Aynı zamanda şirket, iflas halinde bazı yatırımcılardan 10 milyon dolarlık kredi alarak, işletmenin nakit akışını ve sürdürülebilirliğini korumaya çalışacağını belirtti. 

AeroFarms yönetim kurulu, “Başka finansman alternatifleri araştırarak” şirketin değerini artırmayı ve borçlularına ödeme yapmayı belirttiklerini açıkladı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.12.2023 20:55

İLGİLİ HABERLER