Spor
  • 8.6.2022 09:27

Dursun Özbek'ten 25 milyon Euro'luk başkanlık ödemesi

Galatasaray'da seçime sayılı günler kala, başkan adayı Dursun Özbek'ten flaş sözler: "Eğer sürdürülebilir bir sportif başarı istiyorsak bir tek şartı var, sürdürülebilir mali yapıyı hazırlamamız lazım. Yoksa bugün 4-5 tane flaş transfer yaparsın, ileriye dönük borçlanırsın, bu sene şampiyon olursun ondan sonra 3 sene tökezlersin. Önce Galatasaray'ın ekonomik durumunu düzeltelim. Yani ekonomik bağımsızlığımıza kavuşalım. Sen ne yaparsan yap, istersen 100 tane şampiyonluk kazan hiçbir şekilde bu borcu kapatamazsın. Zirveye çıkmak için fedakârlık yapmak zorundayız."

'Gerekirse hibe ederim' mesajı

"Eğer sürdürülebilir bir sportif başarı istiyorsak bir tek şartı var, sürdürülebilir mali yapıyı hazırlamamız lazım. Yoksa bugün 4-5 tane flaş transfer yaparsın, ileriye dönük borçlanırsın, bu sene şampiyon olursun ondan sonra 3 sene tökezlersin. Bunu kabul etmiyorum. Öncelikle 2.6 milyar Lira'yı ödemek suretiyle Bankalar Birliği anlaşmasından çıkacağım."

'Şu finansal çukurdan çıkalım'

"Birinci seviyede önce Galatasaray'ın ekonomik durumunu düzeltelim. Yani ekonomik bağımsızlığımıza kavuşalım. Sen ne yaparsan yap, istersen 100 tane şampiyonluk kazan hiçbir şekilde bu borcu kapatamazsın. Borcu kapatamayınca senin bütün varlıkların, marka değerin risk altında. Arkadaşlar gelin hep beraber olalım diyorum. Birlikte hareket edelim. Önce şu finansal çukurdan Galatasaray'ı çıkaralım. Bu hayal mi? Hayır."

Dursun Özbek seçilmesi durumunda göreve yaklaşık 445 milyon TL’lik sıcak para ile başlayacak. Gayrimenkul başta Galatasaray’a üst düzey gelir kazandıracak birçok proje hazırlayan Özbek yönetimi sarı kırmızılı kulübün haziran ayındaki sıkışık ve yüklü ödeme takviminde FIFA tehlikesini de ortadan kaldırmak adına sıcak parayı hemen devreye sokacak.

Galatasaray’da tüm gözler cumartesi günü yapılacak olan seçimli genel kurula çevrilirken başkan adayı Dursun Özbek seçilmeleri halinde 25 milyon Euro’luk kasa kolaylığı ile göreve başlayacaklarını açıkladı. Gayrimenkul başta Galatasaray’a üst düzey gelir kazandıracak birçok proje hazırlayan Özbek yönetimi sarı kırmızılı kulübün haziran ayındaki sıkışık ve yüklü ödeme takvimi, FIFA tehlikesini de ortadan kaldırmak adına bu sıcak parayı hemen devreye sokacak.

BORÇSUZLUK KAĞIDI iÇiN ŞART

Özbek seçimi kazanması halinde bu para ile ilk olarak Galatasaray Futbol takımının birikmiş ve gecikmiş ödemelerini yapacak. Nedeni ise Galatasaray Kulübü’nde futbolculara tam 3 aydır ödeme yapılamıyor. Kiralık futbolcular ve Galatasaray Kulübü ile sözleşmesi sona eren oyuncular bu konuda harekete geçmek için Genel Kurulu bekliyor. Yeni yönetimin futbolculardan ‘borçsuzluk kağıdı’ alabilmesi adına 8 milyon Euro’luk ödeme yapması gerekiyor.

YENi TRANSFERLER YAPILACAK TORRENT’LE MASAYA OTURULACAK

Ayrıca bu sıcak para kaynağı yeni transferler ile birlikte Domenec Torrent ile ekibi ile vedanın daha az maliyetli gerçekleşmesi adına kullanılacak. Sarı kırmızılılar Bankalar Birliği anlaşması gereği bu yılın ilk taksidi olarak ağustos ayında 60 milyon TL ödeyecek.

Güncellenme Tarihi : 8.6.2022 09:31

İLGİLİ HABERLER