Gündem
  • 29.6.2024 14:54

Ebu Hamza, Cenin'deki güçlü pusunun ardındaki ayrıntıları açıkladı

Ebu Hamza, Cenin'deki güçlü pusunun ardındaki ayrıntıları açıkladı

Kudüs Tugayları Sözcüsü, Cenin'de bir İsrailli subayın ölümü ve çok sayıda kişinin ağır yaralanmasıyla sonuçlanan operasyonun ayrıntılarını açıkladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi'ne (PİC) bağlı Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza, Perşembe günü Telegram kanalı üzerinden yaptığı açıklamada, Tugayların Batı Şeria'nın Cenin kentinde büyük bir operasyon düzenleme sorumluluğunu üstlendiğini duyurdu. 

Kudüs Tugayları - Ebu Hamza, Cenin Tugayı'nın şehri art arda sekiz saatten fazla işgal eden İsrail işgal güçleriyle çatışmaya girdiğini söyledi. 

İşgalci güçlere karşı savunma kapsamında Tugay, en az 6 el yapımı patlayıcı (EYP) patlatarak, pusu bölgesine gelen işgal güçleri ve askeri kurtarma ekipleriyle doğrudan karşı karşıya geldi. 

İsrail yetkililerine göre Tugay, kuzey Cenin'in Sahel Marj Bin Aamer bölgesinde iki İsrail askeri aracına iki el yapımı patlayıcı yerleştirerek patlattı, operasyonlarda bir İsrailli subay öldü, 16 subay da yaralandı. 

Cenin savaşçıları İsrail ordusunu şok etti

Ebu Hamza, olayı "Cenin Öfkesi 2 Harekatı" olarak adlandırdı. Bu, geçen yıl temmuz ayında kentte gerçekleşen İsrail işgal güçlerine karşı geniş çaplı çatışmanın devamı niteliğindeydi. 

Perşembe sabahının erken saatlerine kadar süren operasyonlar, tarım alanında bir İsrail Panther zırhlı personel taşıyıcısını (APC) imha etti. Özellikle, mayın önleyici araçlarla donatılmış bir İsrail askeri sınıfı buldozer, pusu belirlenen noktanın üzerinden çoktan geçmişti ve bildirildiğine göre 1 ila 1,5 metre derinliğe gömülmüş olan IED'leri etkisiz hale getirmeyi başaramamıştı. 

Bu arada, İsrail medyasında çıkan haberlere göre, birkaç askeri taşıyan İsrail APC'si pusu noktasına geldi; orada IED patladı ve aracı yok etti, bu da askerleri araçtan inmeye zorladı. 

Farklı bir birlikten gelenler de dahil olmak üzere subaylar ve askerler zırhlı aracın dışında toplanırken, başka bir IED patlatılarak 900'üncü Kfir Tugayı'nın Haruv keşif birliğinden bir keskin nişancı mangası komutanının subayı anında öldürüldü. Birçoğu ağır yaralanan ve kurtarma helikopterleriyle yakındaki hastanelere nakledilen  16 kişi de yaralandı .

Güncellenme Tarihi : 29.6.2024 15:01

İLGİLİ HABERLER