Gündem
  • 15.1.2024 12:45

El Kassam 4 esir asker hakkında İsrail'e kara haberi verdi

"El-Kassam": Gazze'de 4 mahkumdan sorumlu hücreyle irtibatımız kesildi... ve kaçırılanların ailelerine bir mesaj gönderiyoruz

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı Şehit İzzeddin el Kassam Tugayları, Pazar günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki 4  mahkumdan sorumlu hücreyle 2014 yılından bu yana iletişimin kesildiğini duyurdu. .

Phalange'ın duyurusu, Telegram'da İsrailli mahkumların ailelerine yönelik Arapça ve İbranice "Zaman tükeniyor" başlığıyla yayınlanan bir video kliple geldi.

El Kassam, video mesajında ​​şunları söyledi: "Aradan 10 yıl geçti. Onları hatırlıyor musunuz (Hadar Goldin, Shaul Aaron, Omar ve Afir Mengistu). 2014 yılında Netanyahu hükümeti çocuklarınızı ihmal etti ve onları geri vermedi. Maalesef iletişime geçin." hücrenin bağlantısı kesildi."

9 years after Hadar Goldin's capture in Gaza, fight to declare him  'kidnapped' continues | The Times of Israel

Hadar Goldin

Videoya göre El Kassam şunları söyledi: "Geçmişte, şimdi ve tekrar Netanyahu ve hükümeti çocuklarınızın geri dönüşüyle ​​ilgilenmiyordu... Unutmayın, zaman geçer ve solar."

Jelang Pergantian Tahun 2017, Hamas Rilis Video Peringatan 3 Tahun  Ditawannya Shaul Aaron – Eramuslim

Shaul Aaron

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaşının başlangıcından bu yana El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde tutuklu bulunan İsrail işgal askerlerinin ailelerine, Başbakan Netanyahu'nun hayatlarını umursamadığı yönünde uyarı mesajları içeren çok sayıda video klip yayınladı. ailelerinin.

23 Aralık 2023'te Hamas, İsrail bombardımanı nedeniyle Gazze Şeridi'nde 5 İsrailli rehineden sorumlu bir grupla bağlantısını kaybettiğini duyurdu.

Şehit İzzeddin el Kassam Tugayları sözcüsünün, hareketin Telegram kanalında yaptığı açıklamada, Hamas'ın rehinelerin İsrail baskını sırasında öldürüldüğüne inandığını söylediği aktarıldı.

Les familles de deux Israéliens disparus à Gaza demandent leur retour –  L'Express

Kasım 2023'te İzzeddin el Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli mahkumları korumakla görevli bir dizi grupla temasın kesildiğini duyurdu.

Daha önce El Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze Şeridi'ni bombalaması sırasında bir kadın askerin öldürüldüğünü ve yakalanan bir askerin de yaralandığını duyurmuştu.

Phalange, Telegram'da yayınlanan bir bildiride, İsrail'in bombalamasında Modi'in yerleşim bölgesinden Faul Azai Mark Asiani (19 yaşında) adlı bir kadın mahkumun öldürüldüğünü ve bir esir askerin orta derecede yaralandığını bildirdi. Gazze Şeridi'ni hedef aldı.

İsrail, Hamas'ın 7 Ekim'de Gazze'yi çevreleyen kasabalara düzenlediği saldırıda 240'a yakın kişiyi rehin aldığını, saldırıda 1.200 kişinin ölümüne yol açtığını söylüyor.

Hamas ise geçen Kasım ayında İsrail'in hava saldırıları nedeniyle 60'tan fazla rehinenin kaybolduğunu açıklamıştı.

El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin bombalanmasının, gözaltında bulunan İsrailli mahkumların ölümüne ve yaralanmasına yol açacağı konusunda defalarca uyarıda bulundu.

Hamas, Kasım ayının sonunda bir hafta süren ateşkes kapsamında 100'den fazla rehineyi serbest bıraktı; buna İsrail'in hapishanelerden 240 kadın ve çocuğu serbest bırakması da dahil.

 

Güncellenme Tarihi : 15.1.2024 12:52

İLGİLİ HABERLER