Gündem
  • 15.1.2024 12:53

İşgal güçlerinin bulunduğu yerden İşgalin başkenti Tel Aviv'e füze yağmuru

Saldırının 100'üncü gününde İsrail'e yönelik Kassam füzesi saldırısı...

Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, 14 Ocak 2024 Pazar günü, işgal altındaki Aşdod şehrini füze salvosu ile bombaladığını ve şehrin merkezine giren kalabalıkları hedef aldığını duyurdu. 
Füzeler İsrail askerlerinin konuşlandığı bölgenin tam ortasından fırlatıldı..

El Kassam, "Siyonistlerin sivillere yönelik katliamlarına yanıt olarak işgal altındaki Aşdod'u M75 Makadma roket salvosu ile bombaladığını" doğruladı.

Bu arada Phalange'ın önde gelen bir kaynağı El Cezire'ye "işgal altındaki Aşdod şehrine yönelik füze saldırısının işgal güçlerinin bulunduğu yerlerden başlatıldığını" söyledi.

Öte yandan İsrail işgal ordusu radyosu, "Aşdod'da bir füzenin ele geçirildiğini ve 5 füzenin düştüğünü" bildirdi.

Aynı bağlamda Hamas, Telegram'da yaptığı ayrı açıklamalarda şunları söyledi: "Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureij kampına giren düşman kalabalıklarını havan toplarıyla bombaladık."

Ayrıca "Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta havan toplarıyla işgal araçları ve askerlerden oluşan bir toplantı" da hedef alındı.

Ayrıca El Kassam, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta işgal araçları ve askerlerden oluşan bir topluluğu havan toplarıyla hedef aldı.

"İslami Cihat"ın askeri kanadı olan "Saraya El Kudüs Tugayları" da, Gazze'nin merkezindeki El Masdar bölgesinde düşman askerlerinin oluşturduğu bir topluluğu düzenli havan toplarıyla bombaladığını duyurdu. ."

Ayrı bir açıklamada şunları ekledi: "Han Yunis Bilim ve Teknoloji Koleji yakınındaki düşman yoğunlaşmalarını 60 kalibrelik normal havan mermileriyle bombaladık."

“Kudüs Tugayları” başka bir açıklamada şöyle dedi: “Kusufim sahasındaki düşman yoğunlaşmalarını Bedir 1 füzeleriyle bombaladık.”

El Aksa Tugayları ise, Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonla, "düşman araçlarını ve yoğunlaşmalarını, yani düşmanın Han Yunus bölgesinin merkezindeki komuta ve kontrol merkezini" imha ettiklerini söyledi. 

Güncellenme Tarihi : 15.1.2024 13:04

İLGİLİ HABERLER