Gündem
  • 4.12.2023 11:00

El Kassam : Dün 60 İsrail askerini öldürdük

El Kassam operasyonunda 60 İsrail askeri öldürüldü: Hamas

Filistin direniş hareketi Hamas, rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik aralıksız saldırganlığının ortasında savaşçılarının Juhr Al-Dik'in doğusundaki bir konuşlanma noktasındaki kamplarında düzinelerce İsrail askerini öldürdüğünü söyledi.

Hamas'ın Kassam Tugayları olarak bilinen askeri kanadı Pazar günü yaptığı açıklamada, savaşçılarının Gazze şehrinin güneyindeki Cuhor ad-Dik köyünün doğusundaki kamplarında patlayıcıların patlatılmasının ardından 60 kadar İsrail askerini öldürdüğünü bildirdi.

El Kassam savaşçıları, dağıtım merkezinin etrafına dairesel bir düzende üç anti-personel cihazını başarıyla yerleştirdi. Askeri tugaylar, mayınların yerel saatle 04.30'da eş zamanlı olarak patlatıldığını ve Filistinli savaşçıların geri kalan İsrail askeri personeline hemen ateş etmeye başladığını söyledi.

Raporlarda, önemli kayıplar verdikten sonra tüm direniş savaşçılarının güvenli bir şekilde mevzilerine çekildiği belirtildi.

İsrail ordusu bugün Gazze'deki çatışmalarda "iki askerin" öldüğünü doğruladı.

Cumartesi günü El Kassam, direniş savaşçılarının Gazze Şeridi'nin Beyt Hanun mahallesinde yakın mesafeden İsrail askerlerine, tanklara ve bir JCB'ye dört anti-personel ve tahkimat karşıtı mermi kullanarak saldırdığını gösteren Gazze'den bir video yayınladı.

Ayrıca El Kassam, Cuma günü yaptığı ayrı açıklamalarda, ateşkesin sona ermesinin ardından Aşkalan, Aşdod, Sderot, Netivot ve Beerşeba şehirlerinin yanı sıra Ra'im askeri üssüne de roket attığını söyledi. Kuşatma altındaki Filistin bölgesinde İsrail ile birlikteyiz.

Ayrıca savaşçılarının Gazze'nin kuzeyinde, aralarında bir İsrail tankı ve bir asker gemisinin de bulunduğu İsrail güçlerine saldırdığı belirtildi.

İsrail, Gazze Şeridi'ne karşı soykırım niteliğinde bir savaş başlattığı 7 Ekim'den bu yana Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik saldırılarını artırdı.

Hamas ve İsrail rejimi, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda imzalanan yedi günlük ateşkes anlaşması kapsamında yüzlerce mahkumu takas etti. Acımasız rejim, anlaşmanın Cuma günü sona ermesinin ardından askeri saldırılarına yeniden başladı.

Daha önce İsrail'in Gazze'deki Jabalia mülteci kampına düzenlediği hava saldırılarında en az 100 Filistinli öldürülmüştü.

Gazze'de şu ana kadar 15.200'den fazla kişi öldü, 40.000'den fazla kişi de yaralandı. Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in abluka altındaki bölgelere düzenlediği saldırıların kurbanlarının yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşuyor.

MNA/Basın TV

Güncellenme Tarihi : 4.12.2023 09:44

İLGİLİ HABERLER