Gündem
  • 4.7.2024 20:51

EL Kassam İsrail askerlerini kurduğu pusunun görüntülerini yayınladı

El Kassam Tugayları, İsrail kuvvetlerinin Gazze Şehri'nin Shujaiya semtindeki bir binada pusuya düşürüldüğüne dair sahneler yayınladı.

Svaşın dukuzuncu ayında bile ilk günkü gibi gücünü kaybetmeden İsrail askerlerine karşı koyan mücahitler, her gün onlarca noktadan yeni saldırılar düzenliyor.
Dışarıdan tek bir silahın ulaşmadığı EL Kassam mücahitleri dünyanın en gelişmiş ordusuyla kendi el yapımı silah ve roketlerle darbe üstüne darbu vuruyor..

Kudüs Tugayları-Cenin Tugayı, şehri sekiz saatten fazla süredir işgal eden İsrail işgal güçleriyle çatıştı, diye anlattı Ebu Hamza. 

İşgalci güçlere karşı savunma kapsamında tugay, en az 6 el yapımı patlayıcıyı (EYP) patlatarak, pusu bölgesine gelen işgal güçleri ve askeri kurtarma ekipleriyle doğrudan karşı karşıya geldi. 

İsrail yetkililerine göre tugay, kuzey Cenin'in Sahel Marj Bin Aamer bölgesinde iki İsrail askeri aracına iki el yapımı patlayıcı yerleştirerek patlattı, operasyonlarda bir İsrailli subay öldü, 16 subay da yaralandı. 

Cenin savaşçıları İsrail ordusunu şok etti

Ebu Hamza, olayı "Cenin Öfkesi 2 Harekatı" olarak adlandırdı. Bu, geçen yıl temmuz ayında kentte gerçekleşen İsrail işgal güçlerine karşı geniş çaplı çatışmanın devamı niteliğindeydi. 

Perşembe sabahının erken saatlerine kadar süren operasyonlar, tarım alanında bir İsrail Panther zırhlı personel taşıyıcısını (APC) imha etti. Özellikle, mayın önleyici araçlarla donatılmış bir İsrail askeri sınıfı buldozer, pusu belirlenen noktanın üzerinden çoktan geçmişti ve bildirildiğine göre 1 ila 1,5 metre derinliğe gömülmüş olan IED'leri etkisiz hale getirmeyi başaramamıştı. 

Bu arada, İsrail medyasının haberine göre, çok sayıda askeri taşıyan İsrail zırhlı aracı pusu noktasına ulaştı, burada bir IED patladı ve araç imha edildi, askerler araçtan inmek zorunda kaldı. 

Subaylar ve askerler zırhlı aracın dışında toplanırken, aralarında farklı bir birlikten gelenler de vardı, başka bir IED anında patlatıldı ve 900. Kfir Tugayı'nın Haruv keşif birimindeki bir keskin nişancı bölüğünün komutanının subayı anında öldü. 16 kişi yaralandı , bunların çoğu ağır yaralı olup kurtarma helikopterleriyle yakındaki hastanelere kaldırıldı. 

Güncellenme Tarihi : 4.7.2024 21:00

İLGİLİ HABERLER