Gündem
  • 4.7.2024 20:37

İsrail'e bir günde 200 roket atan Hizbullah intikam yemini etti

İsrail medyası, Hizbullah'ın yoğun saldırıları sonucunda işgal altındaki Suriye'ye ait Golan Tepeleri'nde çok sayıda yolun kapandığını, açık alanlarda yangın çıktığını ve elektrik kesintilerine neden olduğunu aktarıyor.

İslami Direniş'in bugün gerçekleştirdiği operasyonlarda, işgal altındaki Suriye'ye ait Golan Tepeleri, Yukarı Celil bölgesi, el-Celil'in derinlikleri, Safad ve Nehariye'deki yeni İsrail askeri noktalarını hedef alması dikkat çekicidir.

Lübnanlı grup, savaşçılarının, İsrail'in Şeba kasabasına yönelik saldırısı sonucu bir sivilin yaralanmasına yol açan saldırılara yanıt olarak, Kfar Blum yerleşim yerinde yeni kurulan bir İsrail mevzisini Katyuşa roketleriyle bombaladığını bildirdi.

Hizbullah daha sonra, Ayelet Kışlası'nda yeni kurulan 91. Tümen karargahını, Katsavia Kışlası'nda bulunan 7. Zırhlı Tugay karargahlarını, Gamla Kışlası'nda bulunan 7. Tugay'a bağlı Zırhlı Tabur'u, Nafah Üssü'nde bulunan 210. Tümen'i (Golan Tümeni) ve Yarden Kışlası'na bağlı 210. Tümen'in Topçu Alayı'nı olmak üzere çeşitli tiplerde 200'den fazla roketle bombaladığını doğruladı.

Direniş, söz konusu operasyonun, İsrail işgal güçlerinin Lübnan'ın Sur kentinin güneybatısındaki el-Haouch bölgesinde gerçekleştirdiği saldırı ve suikasta yanıt niteliğinde olduğunu belirtti.

Hizbullah intikam yemini etti: İsrail hiç hayal etmediği yerden vurulacak!

Hizbullah'ın üst düzey saha komutanı Muhammed Nime Nasır'ın İsrail saldırısında öldürülmesi misilleme endişelerini tetiklemişti. Korkular dün gece gerçek oldu, Hizbullah İsrail'e yaklaşık 200 roket fırlattı. IDF ise gece boyu Hizbullah'a ait hedefleri vurdu. Nasır'ın cenazesi Güney Beyrut'da düzenlenen törenle toprağa verildi. Hizbullah cenaze töreni sonrasında intikam yemini etti ve İsrail'in hiç hayal etmediği yerlerden vurulacağını öne sürdü.

İsrail saldırısında öldürülen, Lübnan Hizbullahı'nın tecrübeli saha komutanı Muhammed Nimah Nasır'ın cenazesi Güney Beyrut'da düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenaze töreninde yoğun kalabalık göze çarparken, Hizbullah'ın üst düzey yetkilisi Haşim Safieddine grubun yanıtının sert olacağını söyledi ve İsrail'de 'yeni yerlere' saldırı sözü verdi: "Tepkimiz art arda devam ediyor, düşmanın vurulacağını hayal etmediği yeni yerlerden hedef almaya devam edeceğiz"

Hizbullah Nasır'ın öldürülmesinden bir gün sonra İsrail'e en az 200 roket ve yaklaşık iki düzine insansız hava aracı fırlattı. İsrail medyası saldırılarının ardından Celile ve işgal altındaki Golan Tepeleri'nde en az 10 noktada yangın çıktığını bildirdi. Bölgedeki en az bir otoyolun da trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Hizbullah'tan misilleme saldırısı: 200 roket fırlatıldı

Hizbullahtan misilleme saldırısı: 200 roket fırlatıldı

İsrail ile Lübnan sınır hattı Lübnan'ın güneyindeki sahil kenti Sur'da bir araca düzenlenen hava saldırısıyla dün yeniden hareketlendi. İsrail ordusu, Lübnan Hizbullahı'nın tecrübeli saha komutanı Muhammed Nimah Nasır'ın Sur'da öldürüldüğü saldırıyı üstlendi. Ordu, Nasır'ın Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın "Aziz Birliği"nin başındaki üst düzey komutanlardan olduğu ve İsrail'e sınır hattında düzenlenen saldırılardan sorumlu olduğunu savundu.Hizbullah ise yaptığı açıklamada, Nasır'ın öldürüldüğü saldırıda bir başka mensubu Muhammed Hassan Haşşab'ın (27) da hayatını kaybettiğini belirtti.

HİZBULLAH'TAN MİSİLLEME SALDIRISI

Sur'da Hizbullah komutanının öldürülmesinin ardından İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınır hattı boyunca Kiryat Şmona ve Golan Tepeleri bölgelerinde saldırı alarmları çaldı.

Hizbullah, İsrail topraklarına 20 İHA gönderdi ve yaklaşık 200 roket fırlattı. Lübnan sınırı yakınlarında tahliye edilmiş Zarit yerleşim yerindeki bir eve roket isabet etmesi sonucu hasar oluştu. Atılan roketlerin çoğunun açık araziye düştüğü aktarıldı. İsrail İtfaiye ve Sivil Savunma Ekiplerinin yaptığı açıklamaya göre, roketler nedeniyle dağlık arazideki bazı noktalarda yangın çıktı.

Batı medyası Hizbullah ve İsrail arasındaki son çatışmaların topyekun bir savaşı tetikleyebileceği görüşünde. Ağır silahlara sahip ve uzun zamandır Hamas'tan çok daha üstün bir düşman olarak görülen Hizbullah, İsrail'le topyekûn bir savaş istemediğini vurguluyor ancak grubun lider yardımcısı Naim Qassem Salı günü Associated Press'e verdiği röportajda "İsrail ne istediğine kendi karar verebilir: sınırlı savaş, topyekûn savaş, kısmi savaş... Ancak cevabımızın İsrail tarafından belirlenen angajman kuralları dahilinde olmayacağını bilmeliler" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 4.7.2024 20:42

İLGİLİ HABERLER