Gündem
  • 4.4.2024 23:00

El Kassam İsrail askerlerini termobarik topla vurdu

Filistin direnişi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırganlığına yanıt olarak devam eden Mescid-i Aksa Tufanı efsanesinde varlığını sürdürüyor. Gazze Şeridi'ndeki ön cephelerde işgal güçleriyle çatışmaya devam ediyor.
Direniş, IOF ile devam eden çatışmalara giriyor

Filistin direnişi, Gazze Şeridi'nin merkezinde işgal güçleriyle karşı karşıya geliyor ve birçok bölgede İsrail askeri araçlarını ve askerlerini hedef alıp ağır kayıplar verdirdi.
Han Yunus kentindeki Nasır Tıp Kompleksi yakınındaki bir binada konumlanan İsrail kuvvetlerine ilk kez termobarik bir top mermisi fırlattı.

Raporlar,  Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampının kuzeyinde yer alan el-Muğraka kasabasının eteklerinde direniş ve işgal güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığını gösteriyor.

Hamas'ın El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir al-Balah'ın doğusunda bulunan ev yapımı el-Yassin 105 tanksavar mermisi ile İsrail D9 askeri buldozerini hedef aldıklarını açıkladı. Direniş savaşçılarının, güçlendirilmiş bir TBG füzesi kullanarak bir binaya yerleşmiş bir İsrail kuvvetini hedef aldığını ve bunun da üyeleri arasında kayıplara yol açtığını bildirdi.

Benzer şekilde, İslami Cihat hareketinin Filistin'deki askeri grubu olan Kudüs Tugayları da, Gazze Şehri'nin güneybatısında işgal askerleri ve araçlardan oluşan bir topluluğu hedef alan havan topları fırlattıklarını doğruladı.

El Aksa Şehitleri Tugayları, direniş savaşçılarının Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus şehrinin batısında bir İsrail askeri aracına saldırdığını açıkladı. Araç mürettebatının ya öldüğünü ya da yaralandığını doğruladılar.

İşgalin başarısızlığı

Filistin direnişinin devam eden çatışmaları sırasında, İsrail Knesset'teki Dışişleri ve Güvenlik Komitesi eski başkanı Zvi Hauser, altı ay sonra "35.000 üyeden oluşan Hamas'ın tüm askeri aygıtının parçalanmasının mümkün olmadığını" kabul etti. belirtilen amacına ulaşamayan savaş. Bu amaç, İsrailli yetkililerin belirttiği gibi direnişi ortadan kaldırmaktı.

Bu bağlamda, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, 7 Ekim 2023'ten bu yana, Gazze savaşındaki aksilikler ve hatalar da dahil olmak üzere, çok sayıda ölümle ve önemli miktarda yaralı, sakat ve psikolojik olarak etkilenen bireylerle sonuçlanan İsrail'in birçok başarısızlığının ana hatlarını çizdi.

Pazartesi günü erken saatlerde İsrail işgali, aynı anda birçok operasyon düzenleyen Direniş savaşçılarının ateşi altında Gazze Şehri'ndeki El Şifa Tıp Kompleksi'nden çekildi .

El Kassam Tugayları savaşçıları, Han Yunus'ta işgal güçlerini pusuya düşürerek en karmaşık operasyonu gerçekleştirdi. El Kassam savaşçıları, Han Yunus şehir merkezinde yerel olarak üretilen el Yasin adlı tandem roket güdümlü el bombasıyla İsrail zırhlı personel taşıyıcısını (APC) hedef aldı. Aynı bölgede Direniş savaşçıları yedi İsrail işgal gücüne başka bir top mermisi fırlattı ve amaçlanan hedefleri doğrudan vurdu. 

Hedeflenen İsrail gücüne yardım etmek için tahliye birimleri ve kurtarma ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından El Kassam savaşçıları, güçlere ağır makineli tüfeklerle ateş açarak onları öldürdü ve yaraladı . 

Filistin İslami Cihad'ın (PIJ) Kudüs Tugayları, İsrail işgal güçlerinin hastaneden çekilmesinden hemen önce El Şifa Tıp Kompleksi yakınındaki İsrail Merkava 4 tankını hedef aldı. 

IOF düzinelerce kayıp vererek toplamı 3.757'ye çıkardı

İsrail ordusu, 28' askerinin belirtilmeyen yerlere düştüğü yeni bir dizi yaralanmanın olduğunu itiraf etti.

İsrail medyası, Perşembe sabahı "olağandışı" bir olay olarak tanımlanan olayda, çok sayıda askeri helikopterin Gazze Şeridi'nden işgal altındaki Filistin'deki hastanelere yaralıları taşıdığı görüntüleri yayınladı. 

Eş zamanlı olarak İsrail askeri raporları, 21 Mart'tan 28 Mart'a kadar olan dönemde 62 İsrail işgal askerinin yaralandığını ve işgal güçleri arasındaki toplam yaralı sayısının 3.160'a çıktığını ortaya çıkardı. 

İsrail işgal güçleri (IOF), 7 Ekim 2023'ten bu yana öldürülen İsrail askerlerinin son güncellenmiş şekline göre, üyeleri arasında 597 kişinin öldüğünü kabul etti. İsrail yetkililerinin kabul ettiği toplam ölü ve yaralı sayısı 3.757'ye ulaştı .

İsrail işgalinin Gazze Şeridi'ne kara harekatı başlatmasından bu yana 1.523 asker ve subay yaralandı. 

Geçtiğimiz hafta , Lübnan'daki İslami Direniş'in (Hizbullah) operasyonlarıyla bağlantılı olabilecek, belirtilmemiş çatışma alanlarında 28 asker ve subay daha yaralandı . 

İsrail medyası, ölü sayısının İsrail ordusunun 11 düzenli ve aktif tugaydan oluşan bir tugayının tamamına eşit olduğuna dikkat çekti. Yetkililer en az 14.500 yeni asker alımı çağrısında bulunurken, insan gücündeki aşırı azalmanın İsrail ordusunun yapısı üzerinde net etkileri oldu . Olaylar aynı zamanda yedek tugaylara daha fazla bağımlı olmaya zorladı ve İsrail işgal hazinesinin bakımı için büyük meblağlara mal oldu. 

İsrail askerleri arasındaki binlerce ölümün sahra hastanelerinde tedavi edildiğinde rapor edilmediğini belirtmekte fayda var. 

İsraillilerin Gazze'deki hastanelere saldırıları şiddetli direnişle karşılaştı

Son zamanlarda Hamas'ın El Kassam Tugayları, savaşçılarının Han Yunus kentindeki Nasır Tıp Kompleksi yakınındaki bir binada konumlanan İsrail kuvvetlerine termobarik bir top mermisi fırlattığını söyledi. 

Askeri Medya, saldırının kuvvet mensupları arasında kayıplara yol açtığını ve bunu askeri helikopterle havadan tahliyelerin takip ettiğini doğruladı. 

Güncellenme Tarihi : 4.4.2024 23:04

İLGİLİ HABERLER