Gündem
  • 23.6.2024 14:20

El Kassam “karma rusk pusu” sahnelerini yayınladı…

Kampın ara sokaklarından kaçan işgal askerlerini gösteriyordu

Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 22 Haziran 2024 Cumartesi günü, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki Şabura kampındaki işgal güçlerinin ve araçların hedef alındığına ilişkin sahneler yayınladı.

El Kassam Tugayları, videoda, birkaç gün önce çok sayıda İsrail askerinin öldürülmesi ve yaralanmasıyla sonuçlanan "karma rusk pususunun" ayrıntılarını gösterdi.

Video klipte, Kassam savaşçılarının işgal güçlerini Şabura kampına çekme ve ardından pusuya düşen askerleri kurtarmak için bölgeye gelen takviye kuvvetlerini hedef alma planının ayrıntıları gösteriliyor.

Görüntülerde iki İsrail aracının “Al-Yasin 105” toplarıyla hedef alındığı ve Şabura kampının ara sokaklarında bir grup işgal askerinin kaçışının izlendiği görülüyor.

Görüntülerde ayrıca, komplekse pusu kuran güçlerin yardımına gelen diğer işgal araçlarının da Al-Shaboura kampının ara sokaklarından “Al-Yassin 105” toplarıyla hedef alındığı görülüyor.

El Kassam'ın "birleşik rusk pususuna" ilişkin önceki açıklaması

Perşembe günü El Kassam Tugayları, Al-Shaboura kampındaki Al-Yassin 105 mermileriyle iki Merkava tankını hedef aldıklarını söyledi.

Kendisi şuna dikkat çekti: "İki tankı hedef aldıktan sonra mürettebatı kampın ara sokaklarına kaçtı ve mücahitlerimiz onları takip etti ve bir kısmını sıfır mesafeden öldürdü."

 ““ Karmaşık pusu ”nun devamında, savaşçıları Al-Yassin 105 füzesi ile iki“ Eitan ”aracı hedefleyebildiler ve pusuda ölü ve yaralı askerleri tahliye etmek için bir helikopter inişini gözlemlediklerini belirtti. 4 aracın hedef alındığı saldırıda çok sayıda asker sıfır mesafeden etkisiz hale getirildi.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2024 13:59

İLGİLİ HABERLER