Gündem
  • 23.6.2024 14:12

Kızının bir Hinduyla evlenmesini istemeyen Müslüman baba katledildi

Hindistan'da kızının bir Hinduyla evlenmesini istemeyen Müslüman baba katledildi

Hindistan'da devlet destekli Hindu çetelerin Müslümanlara yönelik saldırıları sürüyor.

Kurban Bayramı'nda 46 yaşındaki Hindistanlı Müslüman Zakir Miya, kızının bir Hinduyla evlenmesine karşı çıktığı için saldırıya uğradı ve öldürüldü. Olay Zakir'in evinde meydana geldi.

Meer Faisal on X: "Muslim Man Killed for Opposing Daughter's Interfaith  Marriage. On Eid ul Adha, Zakir Mia, 46, was killed for opposing his  daughter's interfaith marriage. The incident took place around

46 yaşındaki Zakir Mia, Kurban Bayramı'nda kızının dinler arası evliliğine karşı çıktığı için vahşice saldırıya uğradı ve öldürüldü. 

Olay, aile Kurban Bayramını kutlarken Zakir'in evinde meydana geldi. Polise göre mağdur Zakir Mia, genç adamın farklı inancı nedeniyle ilişkiyi onaylamadı. Üç adam, Zakir'in evine hücum ederek aşağılayıcı sözler sarf ettikten sonra ona silah ve sopalarla saldırdı. 

Vahşi saldırı Zakir'in ölümcül şekilde yaralanmasına neden oldu. Bir aile üyesi, Avinash Kharat adında bir çocuğun, Zakir Mia'nın 18 yaşındaki kızıyla tek taraflı aşk ilişkisi yaşadığını söyledi. 

Sanık Avinash, Zakir'i evine girip onu öldüreceği konusunda tehdit etmişti. Bayram günü tüm arkadaşlarıyla birlikte eve gelen Avinash, Zakir'e, karısına ve küçük kızına vahşice saldırdı. Saldırı sırasında Zakir başından ağır yaralandı. 

İlk olarak Ilhas Nagar'daki Merkez Hastaneye götürüldü ve burada doktorlar ona Kalwa'daki Chhatrapati Shivaji Hastanesine götürülmesini tavsiye etti. Tedavi sırasında aldığı yaralardan dolayı Zakir hayatını kaybetti.

Devlet destekli Hindu çeteler son yıllarda Müslümanlara yönelik baskıları artırıyor.

Hindistan yönetiminin Müslümanlara yönelik saldırılar gerçekleştiren Hindu çetelere karşı hiçbir önlem almaması dikkat çekiyor.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2024 14:22

İLGİLİ HABERLER