Gündem
  • 23.6.2024 14:06

Irak'ta sıcaklık 50 dereceyi aştı, insanlar yanıyor

On bir Irak şehrinde dünyanın en sıcak şehirleri arasında kavurucu sıcaklıklar kaydedildi

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Placerville istasyonu tarafından hazırlanan bir rapora göre Cumartesi günü Irak'ın on bir şehri ve bölgesinde aşırı sıcaklıklar kaydedildi ve bu durum onları son 24 saat içinde dünyanın en sıcak on beş bölgesi arasına soktu.

Veriler, Irak'taki Al-Amarah'ın 50,8 santigrat derece ile küresel olarak en yüksek sıcaklığı kaydettiğini gösterdi. Yakından takip eden Nasiriye şehri de 50,8 santigrat dereceye ulaşarak ikinci sırada yer aldı. Basra'daki El Hüseyin bölgesi ise 50,5 santigrat derece sıcaklıkla üçüncü sırada yer aldı. Kut şehri ise 50,5 santigrat derece kaydederek dördüncü sırada yer aldı.

Listede yer alan diğer Irak şehirleri arasında 50,4 santigrat derece kaydeden Kerbela yer alıyor ve dünya çapında yedinci sırada yer alıyor. Samawah 49,8 santigrat derece kaydederek dokuzuncu sırada yer alırken, Basra Uluslararası Havalimanı sıcaklıkların 49,6 santigrat dereceye ulaşarak on birinci sıraya yerleşti.

Necef Uluslararası Havaalanı bölgesi 49,5 santigrat derece kaydederek on ikinci sıraya yerleşirken, onu her ikisi de 49,4 santigrat derece kaydederek Ali Al-Gharbi ve Badra sırasıyla on üçüncü ve on dördüncü sırada yer aldı. Al-Rifai ayrıca 49,4 santigrat derece kaydederek listeyi on beşinci sırada tamamladı.

Bu aşırı sıcaklıkların, hâlihazırda çeşitli çevresel ve altyapısal zorluklarla karşı karşıya olan Irak için önemli etkileri var. Yüksek sıcaklıklar su kıtlığı sorunlarını şiddetlendiriyor, elektrik şebekesini zorluyor ve tarımsal verimliliği olumsuz etkiliyor.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2024 14:09

İLGİLİ HABERLER