Gündem
  • 9.12.2023 16:51

El Kassam mücahitleri pusuya düşürdüğü iki ayrı İsrail özel timini imha etti, bütün askerler öldü

Gazze Sağlık Bakanlığı Cumartesi günü erken saatlerde, 62 ölü Filistinlinin yanı sıra 99 yaralının 24 saat içinde güney Gazze'deki Nasır Tıp Merkezi'ne ulaştığını bildirdi.
Bu sayıya, Gazze Şeridi'ndeki diğer hastane ve kliniklere ulaşan ya da evlerinin enkazı altında hâlâ ulaşılamayan çok sayıda ölü ve yaralı dahil değil.
İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanının yoğunluğu, muhtemelen Filistinlilerin Şerit'teki etkili direnişine yanıt olarak, son birkaç günde çarpıcı biçimde arttı.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 870'i çocuk ve 6 bin 121'i kadın olmak üzere 17 bin 490'a ulaştı. 46.000'den fazla kişi yaralandı.

KASSAM AÇIKLAMALAR
El Kassam Tugayları: El Kassam Tugayları'ndan bir lider kaynağı, El Cezire'ye iki İsrail özel kuvvetinin Gazze Şehri'nin Şeyh Rıdvan mahallesi ve Karama bölgesinde pusuya düşürüldüğünü doğruladı.

İRAN FM: İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdullahian, ABD İsrail'in suçlarını desteklediği sürece bölgedeki durumun kontrolden çıkma ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

İSRAİL DERNEĞİ: Gazze'deki İsrailli Tutukluların Aileleri Derneği, El Kassam Tugayları'nın işgal ordusunun gerçekleştirmediğini açıkladığı operasyonda İsrailli asker Saar Baruch'un öldürüldüğünü doğruladı.

El Kassam Tugayları: İsrail işgal güçlerinin Gazze şehrinin güney eksenindeki komuta odalarını ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldık.

9 Aralık Cumartesi, 13:10 (GMT+3)

El Cezire: İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde Han Yunus'un doğusundaki Abasan bölgesine düzenlediği bombalı saldırıda iki kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

El-Kassam Tugayları: Han Yunus şehrinin doğu aksındaki İsrail Merkava tankını El-Yasin 105 füzesiyle hedef aldık.

AL-JAZEERA: Kurtarma Birimi 669, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden çok sayıda yaralı İsrail askerini nakletti.

YEDIOT AHRONOTH: 7 Ekim'den bu yana 5.000 İsrail askeri yaralandı. İsrail Savunma Bakanlığı tarafından şu ana kadar 2.000 yaralı askerin engelli olduğu kabul edildi. Savunma Bakanlığı Rehabilitasyon Dairesi'nin günde 60 yaralı aldığını ve bunların çoğunun yaralı olduğunu ekledi. Yaralanmalar ciddi.

Güncellenme Tarihi : 9.12.2023 16:58

İLGİLİ HABERLER