Gündem
  • 9.12.2023 16:14

Erdoğan : Başıboş köpek meselesini temelli halledeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı'nda konuştu.

SOKAK HAYVANLARI SORUNU: ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Başı boş sokak köpeklerinin zarar verdiği insanlarımızın haklarını korumanın da görevimiz olduğunu bilinciyle hareket ediyoruz. Başı boş sokak hayvanları ile ilgili artan şikayetlerin farkındayız. Önceki gün Ankara'da bir evladımızın ağır yaralandığı elim hadise yüreğimizi dağladı… Bu sorunu inancımız, kültürümüz ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız.

31 Mart’a hazırlanıyoruz değil mi? İnşallah yeniden İstanbul diyoruz ve yola devam ediyoruz. Yeniden Ankara diyor ve yola devam ediyoruz.

Soruşturma başlatılmıştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Olayın, Mülkiye Müfettişlerince tüm yönleri ile araştırılması için soruşturma açılmıştır. Saldırı sonrası ağır yaralanan çocuğumuza acil şifalar diliyor, ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Sahipsiz köpeklerin saldırdığı çocuk ağır yaralandı

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, Vildan Nurettin Demirer İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi T.Y, Kafkas Mahallesi'ndeki evinden sabah saatlerinde okula gitmek için çıktığı sırada, boş arazide çok sayıda sahipsiz köpeğin saldırısına uğramıştı.

Olayı gören vatandaşların taş ve sopayla müdahale ederek köpeklerin saldırısından kurtardığı çocuk, Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Durumunun ağır olması nedeniyle Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesine sevk edilen ve yoğun bakımda tedavi altına alınan T.Y'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilmişti.

Güncellenme Tarihi : 9.12.2023 20:33

İLGİLİ HABERLER