Dünya
  • 8.8.2024 23:54

El-Kassam, patlayıcı olmayan işgal roketlerinden yapılan yeni "Seccil" cihazını tanıttı

"El-Kassam", patlayıcı olmayan işgal roketlerinden yapılan yeni "Seccil" cihazını tanıttı (video) 


Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 7 Ağustos 2024 Çarşamba akşamı, Mescid-i Aksa Tufanında, İsrail'in attığı roket kalıntılarından "Seccil" adı altında üretilen yeni bir patlayıcıyı ortaya çıkardı. Savaşın 9 ayı boyunca işgal Gazze Şeridi'ne sıçradı. 

Katar El Cezire kanalının yayınladığı görüntülerde, El Kassam Tugayları, 5 Ağustos Pazartesi günü El Farahin bölgesindeki işgal askerlerinin bir yaya kuvvetini hedef alan "El Farahin 2" pususunun ayrıntılarını yayınladı. Gazze Şeridi'nin güneyinde, Han Yunus şehrinin doğusunda. 

Videoda, saldırı gücü üyelerinin bir "Secil" cihazıyla hedef alındığı ve bu durumun, saldırı gücünün tüm üyelerinin öldürülmesine ve yaralanmasına yol açtığı görülüyordu.

Görüntülerde, pusunun Han Yunus'un doğusunda İsrail ordusunun kurduğu tampon bölgede gerçekleştiği ortaya çıktı.

Görevlilerden biri işgale hitaben şunları söylerken: "Halkını yerinden ettiğiniz bu bölgede sizin için hiçbir güvenlik yoktur, bu size haramdır ve ne orada ne de içinde hiçbir güvenliğiniz yoktur."

Operasyon başlamadan önce subaylardan biri, "Han Yunis Tugayı"nda yapıldığını söylediği şist kutusunu hazırlarken ortaya çıktı ve işgal askerlerinin saldırısını izlemeye başladıktan sonra, gelen zırhlı araçlara bindirilen dört askerin üzerine bombayı patlattı. konumda. 

Bu sahneleri destekleyen El Kassam'ın önde gelen kaynaklarından biri, Han Yunus pususunda kullanılan cihazın "secil" tipinde olduğunu ve Mescid-i Aksa Tufanı sırasında üretildiğini söyledi. 

Lider, cihazdaki patlayıcı maddenin patlamayan ve 750 şarapnel içeren işgal füzelerinden çıkarıldığını doğruladı. 

El Kassam Tugayları, ilk Farahin pususunu 12 Şubat'ta işgal askerlerine karşı bir televizyon bombası patlatarak kurmuş ve onlarla sıfır mesafeden çatışmış, bu da 630'uncu yedek tabur komutanının öldürülmesine yol açmıştı. İşgalin kabul ettiğine göre bölük komutan yardımcısı ve bir askerin yanı sıra çok sayıda yaralı var. 

Güncellenme Tarihi : 9.8.2024 00:17

İLGİLİ HABERLER