Gündem
  • 15.6.2024 22:45

El Kassam, Refah'taki bombalamada iki mahkumun öldürüldüğünü duyurdu

El Kassam, Refah'taki bombalamada iki mahkumun öldürüldüğünü duyurdu... ve işgal, Gazze'de 10 yeni askerin yaralandığını kabul etti 

Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 14 Haziran 2024 Cuma günü, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinde İsrail'in birkaç hava saldırısı sonucu iki İsrailli tutuklunun öldürüldüğünü duyurdu. 

Bu haber Tugaylar tarafından Telegram platformunda yayınlanan bir video klipte geldi ve klipte yazılan sözlerle şöyle yazıyordu: "Ordunuz, birkaç gün önce Refah şehrine düzenlenen hava bombardımanında iki esiri öldürdü."

Şöyle ekledi: "Ordunuz sizi kandırıyor ve kandırmaya devam ediyor."

Şöyle devam etti: "Hükümetiniz mahkumları tabutlar dışında iade etmek istemiyor."

Tugaylar klipte tutukluların resimlerine veya isimlerine yer vermezken, İsrail ordusu veya tutukluların aileleri "El-Kassam" duyurusuna ilişkin hemen bir açıklama yapmadı.

El Kassam Tugayları video klibe şu hashtag'i ekledi: "#Zaman 


Bu, işgalin birkaç saat içinde 10 İsrail askerinin yaralandığını itiraf etmesiyle geldi 

Ordu verilerine göre son 24 yılda bunlardan ikisi Gazze Şeridi'nde kara savaşlarında yer aldı.

İsrail ordusu Cuma günü internet sitesinde, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yaralanan asker sayısının dün Perşembe günü 3 bin 822'den 3 bin 832'ye yükseldiğini açıkladı.

Böylece son 24 saatte yaralananların sayısı 10 askere ulaştı.

Veriler, 27 Ekim'de başlayan kara çatışmalarında yaralılardan ikisinin yaralandığını, böylece Gazze'deki kara çatışmalarında yaralananların toplam sayısının dün 1.938'den 1.940'a çıktığını gösterdi.

Şu anda 28 askerin durumunun ağır, 187'sinin orta, 29'unun hafif durumda olduğu ve tedavi altına alındığına dikkati çekti.

Verilere göre, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 298'i Gazze Şeridi'ndeki kara çatışmalarında olmak üzere 650 subay ve asker öldürüldü.

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırganlığının bir sonucu olarak, güneyde Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplara karşı, kuzeyde ise Lübnan sınırında Hizbullah'la çeşitli cephelerde silahlı çatışmalara giriyor.

İsrail, arka arkaya dokuz ay boyunca Gazze'de mutlak Amerikan desteğiyle yıkıcı bir savaşa devam ediyor; 122.000'den fazla Filistinliyi ölü ve yaralı, 10.000'den fazlasını da kayıp bırakıyor.

Güncellenme Tarihi : 15.6.2024 23:01

İLGİLİ HABERLER