Gündem
  • 15.6.2024 22:31

İsrail Maliye Bakanı'ndan dehşet çağrı : Filistinlilerin cesetleri sokaklarda gezdirilmeli

İsrail halkı ve onları yönetenler eşi benzeri görülmedik bir canilik içerisinde.. Netanyahu ve bakanları hapiste ölen Filistinlilerin naaşı ailelerine vermiyor. Bundan sonra da vermeyecekler. Bu kararları bile nasıl bir vahşi olduklarının ispatı..

İsrailli bakan: Filistinlilerin cesetleri sokaklarda gezdirilmeli

İsrail'de aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Filistinlilere yönelik nefret söylemlerine bir yenisini daha ekledi. İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, "İsrail hedeflerine karşı saldırı düzenlemeyi planlayanlara ders olması için Filistinli mahkumların cesetlerinin arabaların arkasında sokaklarda gezdirilmesi" çağrısında bulundu.

Smotrich söz konusu açıklamayı geçtiğimiz Pazar günü, mahkumların cesetlerinin ailelerine teslim edilmesinin tartışıldığı bir İsrail kabine toplantısında yaptı.

İsrail'in Maariv gazetesinin haberine göre toplantı, Nisan ayında ölen Filistinli mahkum Velid Dakka'nın ailesi adına İsrail Yüksek Mahkemesi'ne sunulan ve cesedinin ailesine verilmesini talep eden bir dilekçenin ardından gerçekleşti.

1986'dan beri hapiste tutulan Dakka, 2022'de omurilik kanseri teşhisi konulmasının ardından Nisan ayında hayatını kaybetmişti.

Pazar günkü toplantıda İsrailli bakanlar konu üzerinde tartışırken, Savunma Bakanı Yoav Gallant "mahkumların cesetlerinin iadesini onaylama yetkisinin kendi görev sınırları içerisinde olduğunu" ve "Velid Dakka'nın cesedinin tutulmasına ve diğer beş cesedin bırakılmasına karar verdiğini" ifade etti.

Gallant buna karşın aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in kendisini görmezden geldiğini ve polise bu emri yerine getirmemeleri talimatı verdiğini söyledi.

Ben Gvir ise İsrail'in "demokratik bir devlet" olduğunu ve "teröristlerin cesetlerinin serbest bırakılmasının ihmalkarlık olduğunu" savundu.

Smotrich ise "Cesetleri bir arabaya koyup Tevrat'ta olduğu gibi başkalarına ibret olması için şehrin merkezinde gezdirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Binyamin Netanyahu toplantıyı "Farklı bir karar alınana kadar İsrailli Arapların cesetlerinin serbest bırakılmamasına karar verildi." sözleriyle bitirdi.

7 Ekim'den bu yana İsrail'de birçok üst düzey siyasetçi Gazze'ye ve Filistin halkına yönelik nefret söylemlerinde bulunuyor.

Smotrich de Filistinlileri hedef alan İsrailli liderlerin başında geliyor.

Güncellenme Tarihi : 15.6.2024 22:42

İLGİLİ HABERLER