Gündem
  • 28.3.2024 10:27

El Kassam'ın Başkomutanı Muhammed El Deif, seferberlik çağrısı yaptı

Hamas, Muhammed Deif'in seferberlik çağrısı yapan açıklamasını yeniden yayınladı

Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, Genelkurmay Başkanı Muhammed Deif'in Arap ve İslam halklarını Mescid-i Aksa'nın kurtarılmasına katılmaya çağırdığı eski bir kaydı yayınladı.

“El-Kassam”, Başkomutanı Muhammed El-Deif'in sesli mesajını yeniden yayınladı: Şimdi Filistin'e doğru yürümeye başlayın

Hamas hareketinin askeri kanadı Şehit İzzeddin el Kassam Tugayları, El Kassam Genelkurmay Başkanı Muhammed el Deif'in Filistin'e doğru yürüyüşün başlatılması çağrısında bulunduğu kısa bir ses klibini yeniden yayınladı. 

Konuk, Arap ve İslam dünyasındaki insanlara "Filistin'e yarın değil, şimdi yürümeye başlamaları" çağrısında bulunarak onları "Al'in kurtuluşuna katılma onurundan mahrum bırakacak sınırlar, düzenlemeler veya kısıtlamalar oluşturmaya" çağırdı.

Konuğun 7 Ekim Cumartesi günü Filistin halkına ve Arap ve İslam halklarına hitaben yaptığı ve Filistin Halkı'nın başlattığını duyurduğu mesajın bir parçası olan bu mesajlar Telegram'daki "Al-Qassam" hesabı üzerinden yayınlandı. İşgalin camideki cümbüşüne tepki olarak “Mescid-i Aksa Tufanı” destanı, Mescid-i Aksa Mübarek.

Bu sesli mesajın yayınlanması, Filistin direnişinin Gazze Şeridi'ndeki çeşitli savaş eksenlerinde İsrail işgal güçlerine karşı şiddetli çatışmalara devam ettiği "El Aksa Tufanı"nın 173. gününde geldi. 

İşgalci askerlerden yeni bir ölüm 

Bu, İsrail ordusunun Çarşamba akşamı Gazze Şeridi'ndeki çatışmanın ardından saflarındaki bir çavuşun öldürüldüğünü ve savaşın başlangıcından bu yana ölü sayısının 597'ye çıktığını duyurmasıyla geldi.

Ordu, internet sitesinden yapılan açıklamada, "Givati ​​Tugayı'nın 435'inci Taburu'nda görevli çavuş, Hadera (kuzey) kentinden Nissim Kahlon (21 yaşında), güneydeki çatışmada öldürüldü. Gazze Şeridi.”

İsrail ordusu çavuşun öldürülmesiyle ilgili herhangi bir ayrıntıyı ya da çatışmanın ayrıntılarını açıklamadı.

Böylece, savaşın başlangıcından bu yana orduda açıklanan ölü sayısı 597 subay ve askere yükseldi; bunların 253'ü, geçen yıl 27 Ekim'de Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekâtının başlangıcından bu yana öldürülenlerdi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde yıkıcı bir savaş yürütüyor; geride çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce kurban, büyük altyapı yıkımı ve insani bir felaket kalıyor. Bu da İsrail'in Uluslararası Adalet Divanı huzuruna çıkarılmasına 

Güncellenme Tarihi : 28.3.2024 10:32

İLGİLİ HABERLER