Flaş.. Amerikan A-10 savaş uçağı düştü
İran saldırıları devam ediyor... Hürmüz Boğazı yakınlarında bir ABD savaş uçağı daha düştü | Ayrıntılar

Amerikan A-10 savaş uçağıNasser Elsayed
New York Times'a konuşan iki ABD'li yetkiliye göre, Cuma günü Arap Körfezi bölgesinde ikinci bir ABD Hava Kuvvetleri savaş uçağı düştü ve tek pilot güvenli bir şekilde kurtarıldı.
Operasyonel konuları görüşmek üzere isimlerinin açıklanmasını istemeyen iki yetkili, A-10 Warthog saldırı uçağının Hürmüz Boğazı yakınlarında düşmesinin, İran üzerinde bir F-15E savaş uçağının düşürülmesiyle neredeyse aynı zamana denk geldiğini söyledi.
New York Times, yetkililerin A-10 kazasıyla ilgili, nasıl ve nerede meydana geldiği de dahil olmak üzere, çok az ayrıntı verdiğini belirtti.
Newsmax, ABD kaynaklarına dayanarak Cuma günü, İran hava sahasında F-15 savaş uçağı pilotlarını arama operasyonu sırasında bir ABD Black Hawk helikopterinin vurulduğunu bildirdi.
Kaynaklar, Amerikan helikopterinin vurulduktan sonra İran hava sahasını terk etmeyi ve güvenli bir şekilde iniş yapmayı başardığını doğruladı.
Bugün erken saatlerde, bir ABD F-15E savaş uçağı İran üzerinde düşürüldü ve bu olay, savaşın başlamasından bu yana ilk kez yaşanan bir olay olarak, ABD'nin iki kişilik mürettebatını bulmak için yoğun bir arama kurtarma operasyonu başlatmasına yol açtı.
Cuma günü erken saatlerde CBS News'e konuşan iki ABD'li yetkili, İran'ın güneyinde düşürülen F-15 savaş uçağının mürettebatından bir kişinin kurtarıldığını söyledi.
Güncellenme Tarihi : 3.4.2026 22:01