Dünya
  • 12.12.2023 20:41

Eli kanlı Biden çöktü.. Müslümanlar ve Araplar tek bir oy bile vermeyecek

Biden'ın ABD'deki Araplara ve Müslümanlara desteğini tamamen yitirdi. Muhtemel rakibi Trump'un gerisinde olan Biden, İsrail'e verdiği kayıtsız ve şartsız destekle Arap ve Müslümanların oyunu tamamen kaybetti.
İsrail'in katliamını durdurmak bir yana teşvik eden, sürekli yeni silahlar yollayan Biden son olarak, “Ben bir siyonistim” deyince önemli bir kitle destekten vaz geçti.
Görünen o ki savaşı İsrail kaybettiği gibi esas kaybeden Biden ve Siyonist lobi olacak.

Biden urges Netanyahu abandon judicial overhaul that sparked protests |  Arab News

ABD yönetimi savunucularla toplantılar yapıp İslamofobi karşıtı stratejiyi açıklarken bile Müslümanların demokratlara öfkesi artıyor.

 Ön sayfada Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın tam boyutlu bir fotoğrafı ve kalın kırmızı harflerle yazılmış sert bir mesaj vardı: "Oylarımızı kaybetti".

Bu, Michigan, Dearborn'da yayınlanan ve bölgenin Arapça konuşan büyük nüfusuna hitap eden, iki dilli haftalık bir yayın olan Arab American News'in geçen haftaki ana manşetiydi .

Ancak Biden 2024'te yeniden seçilmek için kampanya yürütürken, gazetenin manşeti onun Arap ve Müslüman Amerikalı seçmenler arasındaki geleceğine ve onların topluluklarına yönelik önerilerinin nasıl karşılandığına dair bir işaret görevi görüyor.

Pek çok Filistinli, Arap ve Müslüman Amerikalı, Biden yönetiminin İsrail'in Gazze'deki savaşına verdiği "sarsılmaz" destekten duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi . Biden ve üst düzey yardımcıları, öfkenin bir kısmını hafifletmek için son iki hafta içinde bir sosyal yardım çabasıyla karşılık verdiler.

Bunlar arasında Ekim ayı sonlarında Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray'da Arap ve Müslüman savunucularla yapılan toplantıların yanı sıra 1 Kasım'da İslamofobi ile mücadeleye yönelik ilk ulusal stratejinin duyurulması da vardı.

ABD hükümetinin savaşa ilişkin söylemi de değişti; sivillerin korunmasına daha açık bir vurgu yapıldı ve Gazze'ye yardım sağlanması için çatışmaların ortasında " insani duraklamalar " yapılması çağrıları yapıldı.

Ancak Filistinli hak savunucuları, Biden yönetiminin cazibe atağının yetersiz kaldığını söylüyor.

"Örtbas etmeye çalışıyorlar. Bu yüzden bu İslamofobi stratejisine inanmıyoruz. Amerikan-Arap Ayrımcılıkla Mücadele Komitesi'nin (ADC) genel müdürü Abed Ayoub, "Bu toplantılara katılmıyoruz" dedi.

“Onu geçtik. Eyleme ihtiyacımız var. Bu yönetimin liderlik göstermesine ve bize kırıntı atmamasına ihtiyacımız var. Toplantı umurumuzda değil. Gerçekten ama gerçekten yapmıyoruz. Açıkçası bu toplantılardan hiçbir şey çıkmıyor.”

Güncellenme Tarihi : 12.12.2023 21:30

İLGİLİ HABERLER