Gündem
  • 26.10.2024 21:30

Erdoğan : Allah'tan kahhar sıfatıyla İsrail'i kahretmesini bekliyorum

'Kurulan tuzakları bozarak yürüyeceğiz' Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün olmadığı Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülderen Mahallesi'ndeki TOKİ Konutları'nda 130 bininci konut anahtar teslimi, kura çekimi ve toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, '29 bin 311 konutu teslim ediyoruz. Evine kavuşmayan hak sahibi kalmayacak. Başkalarının gündemi ne olursa olsun iktidarımızın ve ittifakımızın birinci gündemi depremzedelerimizi süratle yeni yuvalarına kavuşturmaktır.' dedi. Terörle mücadele mesajı veren Erdoğan ayrıca, 'Terörün olmadığı, şiddetin olmadığı, huzurun, demokrasinin ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Kardeşlik, barış ve tarih şehri Hatay'da çok önemli bir tören vesilesiyle beraber olduklarını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizleri buluşturan Rabb'ime sonsuz hamdolsun. 'Hatay'ı alın.' dedik ve aldınız. Hatay 1 Nisan'da gerçek belediyecilikle tanıştı. Öncelikle Hatay'a olan şükran borcumuzu ödemek istiyorum. Bundan 7 ay önce çok çekişmeli geçen bir yerel yönetimler seçimi yaşadık. 31 Mart seçimleri sürecinde en fazla örselenen, hırpalanan, tartışma konusu yapılan şehirlerimizin başında Hatay geliyordu. Geriye dönüp baktığımızda üzüntü verici hadiselere şahit olduk.

"HATAY HALKINA GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart gecesi gözlerinin, kulaklarının hep Hatay'da ve Hataylılarından gelecek müjdeli haberde olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, bir vatandaşın açtığı, "Sayende Reis, Anka kuşu gibi yeniden küllerimizden doğuyoruz." ve "Hatay'a bakan bir çift göz lazım" yazılı pankartları okudu.

"DEPREM BÖLGESİNDE EVİNE GİRMEYEN HİÇBİR HAK SAHİBİMİZ KALMAYACAK"

Hatay'da toplam 152 bin 959 hak sahibi olduğu bilgisini veren Erdoğan, şunları söyledi:

"11 ilimizde ise toplam 442 bin 709 hak sahibi bulunuyor. Bu yılın sonuna kadar 201 bin 688 ev ve iş yerimizin daha anahtarlarını sahiplerine teslim edeceğiz. 2025 yılı sonunda 452 bin 958 konut, iş yeri ve ahırı teslim etmiş olacağız. Deprem bölgesinde evine girmeyen hiçbir hak sahibimiz kalmayacak. Bir defa şunu çok açık ve net söylemek isterim. Biz meydanlarda verdiği sözü göreve gelince unutanlardan değiliz. Biz ahdine, vadine, millete verdiği sözlere sadık bir yönetimiz. Biz 'bir şeyi yapacağız' dersek, Allah'tan bir mani olmazsa yaparız."
 

Kurulan tuzakları bozarak yürüyeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün olmadığı Türkiyeyi mutlaka inşa edeceğiz

Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yanı sıra AFAD, Kızılay, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının da şehirleri ayağa kaldırmak için uğraştığına işaret ederek, "AFAD vasıtasıyla Hatay'a yaptığımız nakdi yardımların toplamı nedir biliyor musunuz? 36 milyar 150 milyon lirayı aştı. İmece usulüyle Hatay'ın ihtiyaçlarını gidermek için devlet-millet el ele vermiş durumdayız. Hataylı kardeşlerim bu konuda gönüllerini ferah tutsun. Deprem bölgemiz sanayisiyle, ticaretiyle, üretimiyle, kültürel zenginliğiyle yeniden ayağa kalkana kadar buradan asla ayrılmayacağız." diye konuştu.

"İSKENDERUN SAHİLİNDE YENİ BİR PROJEYİ DAHA HAYATA GEÇİRİYORUZ"

 

Asi nehrinin çevresi, altyapısı, yeşil alanları, parkları, bisiklet ve yürüyüş yollarının yeniden canlandırıldığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Deprem nedeniyle 80 santim çökme yaşanan İskenderun sahilinde yeni bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'mız deniz dibindeki tahkimatı tamamladı. Çevre Bakanlığı'mız ise 303 bin metrekare alanda çalışmalarına devam ediyor. Projemizin tamamlanmasıyla yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, kafeteryaları ve restoranları vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. 2025'ten sonra da yüzlerce yıldır Harput Kalesi'nden yükselen o güzel selamlara Hatay Habibi Neccar Camisi'nin minareleri yine cevap verecek."

Hatay'ın eskisinden daha güzel daha modern depreme daha dayanıklı hale getirene kadar durmadan ve dinlenmeden çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Erdoğan, "Burada şunu söylemek isterim, altyapısı ve üstyapısıyla bu kadar çok çalışmayı, aynı anda yürütmek öyle her baba yiğidin harcı değildir. Gelişmiş denilen ülkelerin daha küçük afetlerde nasıl zorlandığını hepimiz görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Deprem bölgelerindeki çalışmaların, devletin vatandaşına verdiği değer yanında organizasyon kapasitesini de gösterdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Daha önemlisi depremzedelerimizi yuvalarına bir an önce kavuşturma, şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırma irademizi gösteriyor. İşte bunun için 'Yeniden daha güçlü Anadolu' diyoruz. İşte bunun için 'Güçlü Türkiye' diyoruz. İşte bunun için 'Türkiye Yüzyılı' diyoruz. Allah'ın izniyle bu iddialarımızın hiçbirinden vazgeçmeyeceğiz. Şunu herkes görsün ve anlasın, ne kandan ve gözyaşından beslenen terör baronları ne gözlerini Hatay'a diken emperyalizmin uşakları ne de bölgemizi kana ve ateşe boğan terör devletleri, bunların hiçbiri Türkiye Yüzyılı ülkümüzle aramıza giremez.

"KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR"

"Bu topraklar üzerinde daha nice asırlar boyu Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni demeden 85 milyon hep beraber kardeşçe yaşayacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet olarak birlik ve beraberliğimiz her türlü hainliğin, her türlü alçaklığın, her türlü sabotaj girişiminin fevkindedir." ifadesini kullandı.

Terör örgütlerinin Türkiye'yi maşa gibi kullanamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedeflerine ulaşamayacaklar, iç cephemizi sarsamayacaklar, ezeli ve ebedi kardeşliğimize nifak tohumları ekemeyecekler. Hep beraber Türkiye olmamızı engelleyemeyecekler, kardeşliğimizi bozamayacaklar." dedi.

İsrail'in İran'daki askeri noktalara saldırısına da değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle dün gece İsrail saldırganlığının hedefi olan komşumuz İran'a ve İran hükümetine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Batılı güçler tarafından iyice şımartılan, Siyonist İsrail hükümeti bu tarz saldırılarla bölgesel bir çatışmanın fitilini ateşlemeye çalışıyor. İsrail'in ve destekçilerinin bu oyununa gelinmemesi son derece önemlidir. İsrail bu anlayışla, bu kafayla bir yere varamayacak. Duamız şu, 'Ya Kahhar' ismi şerifi hürmetine Allah'tan bunların kahrını bekliyoruz."

 

Güncellenme Tarihi : 26.10.2024 21:08

İLGİLİ HABERLER