Gündem
  • 28.4.2006 15:30

ERDOĞAN BAYKAL İÇİN ÇOK AĞIR KONUŞTU!..

MAHMUT SEZER-CEMALETTİN GÖKPINAR
İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'nı eleştirerek, "Abdullah Öcalan için af öngörüldüğünü" iddia eden CHP Lideri Deniz Baykal hakkında ağır konuştu. Başbakan Erdoğan, "Bu noktadaki hassasiyetimizi Sayın Baykal sınayabilecek kalitede değildir. Bu bizim kanımıza dokunmuştur. Onun için özellikle buradan tekrar söylüyorum. Kendine yeni roller biçmeye soyunmasın. Sayın Baykal'ın ne olduğunu, geçmişinden bu yana bu millet çok iyi bilir" ifadesini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal'ı "terörist başı Öcalan'a af" iddialarıyla ilgili sert dille eleştirdi. Giyim Kent Tapu Dağıtım Töreni'nde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Sayın Baykal'ın açıklamasını dinleyince tüylerim diken diken oldu. Terörist başını affetmeye yönelik bir terörle mücadele yasasını çıkartma zannı altına bizi sokma gayretinde bulunan Ana Muhalefet liderine hakikaten çok küskün olduğumu ifade etmek istiyorum. İhanet-i vataniye tehdidiyle bizi karşı karşıya bırakma gafletidir bu. Bu noktadaki hassasiyetimizi Sayın Baykal sınayabilecek kalitede değildir. Bu bizim kanımıza dokunmuştur. Onun için özellikle buradan bunu tekrar söylüyorum. Kendine yeni roller biçmeye soyunmasın. Sayın Baykal'ın ne olduğunu, geçmişinden bu yana bu millet çok iyi bilir. Bizim de bu noktada ne olduğumuzu milletimiz çok iyi bilir. Hazırlamış olduğumuz yasa henüz komisyonlarda görüşülmemişken böyle bir basın toplantısı yapmasının ne anlama geldiğini sizler takdir edin" dedi.
"AB Uyum Komisyonu'nda düşüncelerini ortaya koyabilirsin, Adalet Komisyonu var" şeklinde sözlerini sürdüren Erdoğan, "Eksiklerimiz varsa, bu eksiği giderebiliriz. İlaveleriniz varsa, ilave getirin. Teklifiniz neyse onu söyleyin. Terörle Mücadele Yasası, sadece bir siyasi zihniyetin kullanabileceği veya ülkede uygulamaya koyabileceği yasa değildir. Bu, hepimizin ortak malı olmalıdır. Yapmış oldukları açıklamayla; benim Gabar Dağları'ndaki askerimi, şehirlerdeki polisimi tedirgin etmeye senin hakkın yok. Bunu yapamazsın. Bu tür yaklaşımlar sadece tedirginlik yaratır, ülkede gerginlik yaratır. Buna asla hakları yok" değerlendirmesini yaptı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:37

İLGİLİ HABERLER