Gündem
  • 28.4.2006 14:07

AĞAR: YASAYI GERİ ÇEKİN , APO TARTIŞMASI BİTSİN

RAZAMAN ALMÇAYIR
İSTANBUL - Doğru Yol Partisi (DYP) lideri Mehmet Ağar, terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın tahliye edilebileceği ile ilgili, "Böyle bir şeyin tartışması bile yapılmaz. Bu tartışmalara son vermek için yasayı geri çekersiniz olur biter" dedi.
Doğru Yol Partisi (DYP) lideri Mehmet Ağar, gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Maltepe esnafını ziyaret eden Ağar, bölücü başı Abdullah Öcalan'ın tahliye edilebileceği tartışmalarıyla ilgili olarak, "Böyle bir şeyin tartışması bile yapılmaz. Türkiye'nin çok daha önemli sorunları var. Hukukçuların bir bölümü yasa boşluğundan tahliye olabileceğini, bir bölümü de olamayacağını söylüyor. Bu tartışmalara son vermek için yasayı geri çekersiniz olur biter" dedi.
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Türkiye'yi ziyaretiyle ilgili ise DYP lideri Ağar, "Bu tür ziyaretlerin verimli olup olmadığı daha sonra anlaşılır. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Türkiye'de makamları ziyaret etti ve ikili görüşmeler yaptı. Bu ziyaretin verimli olup olmadığı daha sonra ortaya çıkacaktır" diye konuştu.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK'ya yönelik son yılların en kapsamlı operasyonu olarak nitelendirilen "Bahar Harekatı" ile ilgili olarak da Ağar, "Bu siyasi konuların dışında olan bir durum. Türk askeri hudut dışına geçerse biz muhalefet yapmayız, destekleriz" diyerek, Türk askerinin Kuzey Irak'a geçmesini desteklediği mesajını verdi.
Mehmet Ağar, Maltepe esnafıyla sohbet ettikten sonra Maltepe Merkez Camii'nde cuma namazını kıldı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:37

İLGİLİ HABERLER