Gündem
  • 28.4.2006 13:39

ÇİÇEK: ''HUKUKİ KONULARDA SOKAK TARTIŞMASI OLMAZ"

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İsviçre-Türkiye Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen ''İsviçre Medeni Kanunu ve Borçlar Kanunu'nun Alınışının 80. Yılı'' konulu sempozyum, üniversitenin Eminönü Yerleşkesi'nde başladı.
     Sempozyumun açılışında konuşan Çiçek, Türkiye'de, hukuki ve yargı konuları ile uygulamalardan kaynaklanan sorunlar ve beklentilerin hiçbir dönemde olmadığı kadar çok tartışıldığını belirterek şunları söyledi:
     ''Bundan dolayı herhangi bir yüksünmeye de gerek yok. Ben bu tartışmalardan son derece memnunum. Çünkü hukuku önemsemeyen, adalete önem vermeyen toplumların varabileceği potansiyel ileri bir mesafe yoktur. Yeter ki, bunu hukuki nezaket içerisinde, hukuki olmanın sorumluluğu içerisinde, bilimsel veri ve tartışmalara dayanarak yapalım. Yani bir sokak tartışması ile bir hukuki yanılgı yoluyla hukuki konuların tartışılması bizi bir yere götürmez. Kavgaya götürür, doğruya götürmez. Geçmişte kavga yapıldı. En iyi kavga yapan milletiz. Ama 30-40-50 senedir tartıştığımız kavramlar var. Ama üslup yanlış olduğu için, bilimsel verilere dayanmadığı, soğukkanlı tartışamadığımız için 50 sene sonra halen bu konular durduğu noktada duruyor.'' Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:37

İLGİLİ HABERLER