Ekonomi
  • 4.12.2021 16:21

Erdoğan: Dün de düşük faiz diyordum yarın da düşük faiz diyeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek faize karşı destek paketlerini devreye alıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Salgının küresel ekonomilerde yol açtığı krizler ile ülkemizin yaşadığı bu süreç birleşince bir süredir dengesiz kur artışıyla karşılaştık. Milletimizin yaşadığı her sıkıntıyı yakından takip ediyoruz.

Bir yandan yatırım istihdam, üretim, ihracat ve büyüme bu odakla yeni ekonomi politkamızı güçlendiririrken, diğer yanda insanlarımızın günlük hayatlarında karşılarına çıkan sorunları çözecek adımları atıyoruz.

Sanayicilerimizi, işletmecimizi, esnafımızı yüksek faize karşı destekleyecek paketleri birer birer devreye aluıyoruz. Bay Kemal ne diyordu, gel faizi 1'e indir, biz de CHP olarak sana destek vereceğiz. Aynı Kemal şimdi ne diyor? Yüksek faiz diyor, yahu bunlar akşam başka, sabah başka...

Tayyip Erdoğan, dün de düşük faiz diyordu, bugün de düşük faiz diyor. Yarın da düşük faiz diyeceğim. Bu benim için tabii olduğum nastır nas...

Asla buradan taviz yok. Çünkü faiz, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir illettir. Üretimin ve istihdam sağlayanın daima yanında olacağız. Düşük faizle yanında olacağız. Çalışanlarımız enflasyona ve fiyat artışlarına karşı koruyacak tedbirleri de uygulamaya başladı. Kamu işçileri ve memurlara verdiğimiz yüksek artışlar, özel sektöre de örnek olmaktadır."

Güncellenme Tarihi : 4.12.2021 15:29

İLGİLİ HABERLER