Gündem
  • 24.9.2004 00:06

ERDOĞAN: ''EVET'İ ALMAMAK İÇİN HİÇ BİR NEDEN KALMAMIŞTIR''

BRÜKSEL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kopenhag Siyasi Kriterleri ve Uyum Yasaları içinde ne varsa bunların hepsinin yerine getirildiğini belirterek, AB'den ''evet'' almamak için hiç bir neden kalmadığını söyledi.
     Başbakan Erdoğan, Avrupa Parlamentosu Başbakanlar Konferansı'na katıldıktan sonra basın toplantısı düzenledi.
     Erdoğan, ''Türk Ceza Kanunu'nun içinde olmayan herhangi bir madde oraya girmeyecektir. Bunu zinayla ilgili olarak söylüyorum'' dedi.
     Kopenhag siyasi kriterlerinin gereklerinin yerine getirildiğini belirten Erdoğan, TCK ile ilgili medyada yer alan değerlendirmelere değindi.
     Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Bugün, Pazar günü parlamentoyu toplamak üzere AK Parti olarak Meclis başkanlığına müraacat etmiş bulunuyoruz.''
     İstinaf Mahkemeleri Kanunu, Hukuk Usülü Muhakemeleri Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemeleri Usülü Kanunu ve İnfaz Kanunu'nun biri olmadığı zaman eksiklik arzeden yasalar olduğunu anlatan Erdoğan, bu neden yasaların eş zamanlı çıkarılmasını istediklerini söyledi.
     Buradaki görüşmelerden sonra bu kararı aldıklarını belirten Erdoğan, ''Pazar günü parlamentodan bu üç kanunun yürürlük maddelerini çıkaralım. TCK'nın içinde olmayan herhangi bir madde oraya girmeyecektir. Bunu zinayla ilgili olarak söylüyorum. Diğer iki kanun Meclis açıldıktan sonra görüşülerek, çıkarılacak'' diye konuştu.
     Erdoğan, ''Toplantıların ardından olumlu ve açık bir 'evet' kararı alacağınızdan ne kadar eminsiniz?'' sorusuna karşılık da Türkiye'nin AB ile ilgili ödevlerini yerine getirdiğini belirterek, ''Kopenhag Siyasi Kriterleri, Uyum Yasaları içinde ne varsa bunların hepsi halledilmiştir, eveti almamak için hiç bir neden kalmamıştır'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, ''Bazı kişiler, Türkiye'nin dini, medeniyet açısından AB ile bütünleşme konusunda çok farklı olduğunu düşünüyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine, AB üyesi ülkelerin tamamına yakınının dininin Hıristiyan olduğunu ifade ederek, ''Doğru farklıyız, AB bir Hıristiyan Kulübü değildir'' diye konuştu.
     ''Gizli bir gündeminiz var mı? Avrupa Parlamentosu'nda bazı kişiler, 'Erdoğan'ın ve partisinin AB'nin desteğini ve yardımını kullanarak ordunun gücünü engellemeye çalıştığını' söylüyorlar. Çünkü, Türkiye'de ordunun laikliğin koruyucusu olduğu söyleniyor. Bu konuda siz ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Gizli ajanda tutmayı sevmeyen bir liderim. Aksine gizli ajandaları olana da farklı bakarım'' dedi.
     Zina konusunun daha sonra gündeme gelip gelmeyeceği yönündeki bir soru üzerine de Erdoğan, kendi iktidarları döneminde böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER