Gündem
  • 15.8.2024 21:27

Erdoğan: Kimsenin gözünün yaşına bakmayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Terör örgütüne karşı mücadelede tarihi başarılar elde ettik. Bundan geri gidiş kesinlikle söz konusu olmayacak. Bizim hukuka kanuna riayet eden kimseyle sorunumuz yok. Ama hukukun dışına çıkanın gözünün yaşına bakmayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Vatanımızın dört bir yanında ve denizlerde görev yapan kahraman arkadaşlarınıza tüm güvenlik güçlerimize sevgilerimi gönderiyorum. Öğrencilerimizin ve ailelerimizin heyecanı ve sevincine şahitlik etmekten memnuniyet duyuyorum. Tüm evlatlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Eğitim hayatınız boyunca sizlere destek olan hocalarınıza komutanlarınıza teşekkür ediyorum. Sizleri fedakarlıkla büyüten ailelerinize şükranlarımı sunuyorum. Bugün 774 erkek 82 kadın 12 misafir olmak üzere 868 subay ile 3 bin 34 erkek 215 kadın astsubay öğrencimizi mezun etme mutluluğunu yaşıyoruz. Farklı branş uyruk ve rütbelerde 4 bin 117 evladımızı yeni görev yerlerine uğurluyoruz.

Dost ve müttefik ülkelerden gelen 75 öğrencimiz eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine döndü. Bu kardeşlerimizin çok iyi yerlere gediklerini görüyoruz. Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatımızın daha da güçleneceğine inanıyorum. Her biriniz millet adına özel bir görevi icra ediyorsunuz. Omuzlarınızda sizleri görünce ellerini semaya açan dua eden aziz milletimizin emaneti var. Sıradan bir mesleğin değil yükü ağır bir vatan görevinin neferlerisiniz.

Sizler uğruna bin yıldır nice canlar verilen aziz vatanın destanlaşan devlet şuurunun asil temsilcilerisiniz. Her birinizi tebrik ediyorum, tek tek alınlarınızdan öpüyorum.

'KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ'
Türkiye bugün dünyada cesur ve vicdanlı duruş sergileyebiliyorsa bunun sebebi 22 yılda güvenlik alanında yakaladığı başarılardır. Terör örgütüne karşı mücadelede tarihi başarılar elde ettik. Bundan geri gidiş kesinlikle söz konusu olmayacak. Bizim hukuka kanuna riayet eden kimseyle sorunumuz yok. Ama hukukun dışına çıkanın gözünün yaşına bakmayız.

Vatandaşımızın huzuruna kast edenlere müsamaha göstermeyiz. Mafya, çete, insan kaçakçısı, teröristmiş bunların hiçbirine aman vermeyeceğiz. Cesasızlık algısının toplumda yerleşmesine müsaade edemeyiz. Sizden isteğim vatandaşı hiçbir zaman devlet nerede diye feryat ettirmemenizdir. Zor anında hızla vatandaşın yanında olacak devletin gücünü hissettireceksiniz.

Terörü ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkarana kadar azimle mücadele edeceğiz. Kendini devletten üstün görene müsamaha göstermeyiz. Türkiye 85 milyonun tamamının ortak yurdudur. İnsanımızın derdiyle dertlenecek vatandaşla hemhal olacaksınız. Bu mücadelede sizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Hain emellere sıra dağlar gibi karşı duracaksınız. Sorumluluklarınızı en güzel şekilde yapmanızı istiyorum. Bugün nasıl ailelerinizin ve komutanlarınızın yüzünü ağartıyorsanız başarılarınızla da milletimizin güven kaynağı olacaksınız. Gazi Mustafa Kemal'in Çanakkale'de Mehmed'imizle verdiği mücadelenin devamı inanıyorum ki sizler olacaksınız.

Eren Bülbül ile Ferhat Gedik'i rahmetle yad ediyorum. Devletimizin bekasını temin uğruna can veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

Güncellenme Tarihi : 15.8.2024 21:31

İLGİLİ HABERLER