Gündem
  • 18.9.2024 10:00

Erdoğan : Teğmenlerin kılıçlı yemini vesayet girişimi, hesabını soracağız

Başkan Erdoğan’dan kurmaylarına kılıçlı yemin mesajı: Üzerine gideceğiz gerekeni yapacağız

Önceki gün Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısında Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yemin krizi gündeme geldi. Kurmaylarına konu ile ilgili dikkatli olmaları uyarısında bulunan Erdoğan, "İçeride dışarıda bağlantısı var mı üzerine gideceğiz gereğini yapacağız takipçisi olacağız. Siz de aynı hassasiyette olun. Burada müfredat alım süreci ve bunları bir masaya yatıracağız" dedi.

Teğmenlerin ettiği yeminle birlikte toplum nezdinde AK Parti'nin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki vesayet odaklarının da hortlamaya hazır olduğunu gördük dedi.

Erdoğan, kurmaylarına, "içeride-dışarıda bağlantısı var mı? Üzerine gideceğiz, gereğini yapacağız, takipçisi olacağız" talimatını verdi. Erdoğan harp okullarında müfredat değişikliği için de yeşil ışık yaktı: "Burada müfredat alım süreci ve bunları bir masaya yatıracağız" ifadelerini kullandı.

PARTİNİN BEKASI KİŞİSEL HESAPLARIN ÜSTÜNDE

Parti'nin 8. Olağan kongresi hazırlıklarına değinen Erdoğan'ın, "Delege seçimlerimizden sonra 12 Ekim'de belde ve ilçe kongrelerimizin startını vereceğiz. Kongre sürecimizi milletin bizden beklediği yenilenmenin ana zemini haline getirmeliyiz. Süreci, kırmadan, dökmeden, herkesi kucaklayan ihtiyacımız olan değişimi de kararlı şekilde hayata geçirerek tamamlayacağız.
 

 

Güncellenme Tarihi : 18.9.2024 09:06

İLGİLİ HABERLER