Gündem
  • 16.1.2021 20:46

Erdoğan'dan emojili kar paylaşımı

İstanbul'da kar yağışının etkili olmaya başlamasının ardından sosyal medyada yapılan kar paylaşımlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da eklendi. Erdoğan, geçmiş dönemdeki kar fotoğrafını emojili açıklamayla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesaplarından kar yağışı altında şemsiye ile yürüdüğü bir fotoğrafı paylaştı.

Erdoğan'dan 'kar hatırası' fotoğrafı

Erdoğan, sosyal medya hesapları Telegram, BİP ve Instagram'dan kar yağışı altında şemsiye ile yürüdüğü bir fotoğrafı siyah beyaz olarak paylaşarak, "Birkaç yıl öncesinden bir kar hatırası" ifadelerini kullandı.

TBT NE DEMEK?

Instagram'da en sık kullanılan etiket ya da bir diğer ifadeyle hastag olan TBT veya #tbt ifadesinin açılımı Throw Back Thursday'dir. Bu ifade bulunulan an veya gün dışında çekilmiş fotoğraflar için kullanılır. Genellikle eski fotoğrafların kullanıldığı bu etiket ile günde milyonlarca fotoğraf paylaşılıyor. Kelime anlamı olarak "Perşembeye Doğru" gibi bir anlamı çıkan TBT, bir deyim olarak anılıyor. Deyim olarak adlandırıldığında ise "Ne günlerdi" gibi bir anlam ortaya koyuyor.

Instagram kullanıcıları perşembe günleri eski bir fotoğrafı nostalji yapmak ve geçmişi yad etmek amacıyla paylaşırken bu etiketi tercih ederler. TBT'yi bu kadar popüler yapan ise çok sayıda ünlü ismin de bu etiketi kullanmayı tercih etmesi oldu. Sosyal medyada perşembe günleri paylaşılan popüler hashtag, artık o kadar kanıksanmıştır ki TBT'nin sadece Instagram değil Facebook ve Twitter gibi diğer platformlarda da kullanıldığı görülmektedir.

Güncellenme Tarihi : 16.1.2021 21:19

İLGİLİ HABERLER