Gündem
  • 10.6.2024 15:46

Erdoğan'dan Sinan Ateş sürprizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşecek…

İletişim Başkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, önümüzdeki birkaç gün içinde Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile bir görüşme gerçekleştireceğini belirtti.

İletişim Başkanlığı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın, Ankara'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüşeceğini bildirdi.

İletişim Başkanlığı, görüşmenin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini kaydetti.

Ayşe Ateş, bugün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmüş, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Erdoğan ile geçtiğimiz hafta yapacakları görüşmenin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı sonrasında gerçekleşmediğini söylemişti. 

“Cumhurbaşkanı ile görüşmemi Bahçeli engelliyor" dedi, yalan çıktı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talebini hatırlatan Ateş, “Yaklaşık bir yıldır kendisiyle görüşmek için hem resmi, hem gayri resmi girişimlerde bulundum” dedi. Ateş, Erdoğan’ın özel kalemi Hasan Doğan’ın 10 gün önce kendisini aradığını ve Cumhurbaşkanı ile geçen hafta görüşebileceğini söylediğini aktardı. Ateş, görüşmenin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısından sonra gerçekleşmediği öne sürdü:

“Bahçeli her zaman yaptığı gibi suçluların önüne bir set çekerek, bizi karalamadı, yine her zaman olduğu gibi vatan düşmanlığıyla itham etti. Orada bir çağrıda bulunarak, ‘Bunların sırtını sıvazlamayın, bunları korumayın’ dedi. Bence Cumhurbaşkanı ile yapacağım görüşmeden haberi oldu ve burada Cumhurbaşkanı’na mesaj gönderdiğini düşünüyorum. Yani bizi korumaması ve bizimle görüşmemesine yönelik böyle bir üstü kapalı çağrıda bulundu. Sanırım bu nedenle görüşme gerçekleşmedi. Normalde geçen hafta içi kendisi bizi kabul edecekti ancak olmadı. Devlet Bahçeli’nin çağrısı sanırım karşılık buldu.”

DETAYLAR GELİYOR...

Güncellenme Tarihi : 10.6.2024 15:55

İLGİLİ HABERLER