Gündem
  • 29.7.2024 09:48

Erdoğan'ın İsrail sözleri Türk düşmanı Faşist Geert Wilders'in aklını aldı.. Türkiye'yi Nato'dan atın

Wilders: Türkiye, İsrail'i savaşla tehdit ettikten sonra NATO'dan atılmalı

Aşırı sağcı Hollandalı lider Erdoğan'ın delirdiğini söyledi; Ankara Dışişleri Bakanlığı Netanyahu'yu Hitler'e benzetti ve onun Nazi diktatörü gibi olacağını söyledi…

Aşırı sağcı Hollandalı lider Geert Wilders, Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'i savaşla tehdit etmesinin ardından Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması gerektiğini söyledi.

"İslamofaşist Erdoğan İsrail'i işgal etmekle tehdit ediyor. Bu adam tamamen deli. Türkiye NATO'dan atılmalı," dedi Wilders X'teki bir gönderisinde.

Erdoğan, Pazar günü partisinin toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'e karşı olası bir askeri müdahaleden söz ederek, bunu Türkiye'nin Karabağ ve Libya'daki müdahalelerine benzetti.

Pazartesi günü Ankara'da bulunan Türk Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu Hitler'e benzeterek, onun sonunun Nazi diktatörü gibi olacağını söyledi.
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, "Soykırımcı Naziler nasıl yargılandıysa, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da yargılanacak. İnsanlık Filistinlilerin yanında olacak" ifadelerini kullandı.
Müslümanlara ve göçmenlere karşı aşırı görüşleriyle bilinen Wilders, İsrail'in koyu bir destekçisi olup, Ürdün'ün bir Filistin devleti olduğunu ve ismini Filistin olarak değiştirirse Ortadoğu'daki çatışmanın sona ereceğini iddia ediyor.

Partisi geçen Kasım ayındaki seçimlerde Hollanda oylarının %23'ünü kazandı

Güncellenme Tarihi : 29.7.2024 09:58

İLGİLİ HABERLER