Gündem
  • 29.7.2024 09:36

Erdoğan'ın ordumuzla gireriz sözü İsrail'i ayaklandırdı.. tehdit üstüne tehdit

Erdoğan'ın Karabağ'a nasıl girdiysek, Libya'ya  nasıl girdiysek İsrail'e de öyle gireriz sözleri Netanyahui hükümetini çıldırttı… İsrail'den alçak tehdit!
İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Başkan Erdoğan'ın, "Nasıl Karabağ'a gittiysek oraya da gideriz" sözlerine tehditle karşılık verdi. Katz, Erdoğan için "Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor." dedi.

"İSRAİL'DEN ALÇAK TEHDİT!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız." sözlerinin ardından İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabı X üzerinden Başkan Erdoğan'ı tehdit etti.

"SADDAM HÜSEYİN'İN İZİNDEN GİDİYOR"

İsrail gazetesi Haaretz'ın yaptığı haberde şu ibarelere yer verildi:

"İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türk medyasının Türkiye liderini İsrail'i işgal etmekle tehdit etmesinin ardından X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Saddam Hüseyin'in izinden gittiğini ve İsrail'e saldırmakla tehdit ettiğini" yazdı.

Türkiye'den İsrail'e peş peşe tepkiler: Hitler’in sonu nasıl olduysa, Netanyahu’nun sonu da öyle olacak

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına sert tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak. Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek" denildi. Öte yandan birçok siyasi isim de İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sert yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı ve siyasi isimler, Katz'ın X sosyal medya platformundan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına ilişkin açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz." değerlendirmesi yer aldı.

İnsanlığın Filistinlilerin yanında duracağı belirtilen açıklamada, "Soykırımcı Hitler'in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu'nun sonu da öyle olacak." ifadesine yer verildi.

YILMAZ: CUMHURBAŞKANIMIZA YÖNELİK HADSİZ İFADELER YOK HÜKMÜNDEDİR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın X sosyal medya platformundan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Uluslararası Adalet Divanı önünde soykırım ve savaş suçlarıyla yargılanan, Gazze’de kalıcı ateşkes ve barış yerine çatışmaları bölgeye yaymaya çalışan, insani değerlerin içini boşaltan Netanyahu yönetiminden Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ifadeler yok hükmündedir. Köklü geleneği olan demokratik bir hukuk devleti olarak; mazlum Filistin halkını, hangi dinden olursa olsun herkes için adaleti, bölgesel istikrarı ve küresel barışı savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık er geç kazanacak. Günümüzün Hitlerleri ve Nazi zihniyetlilerinin sonu ise tarihte yaşanandan farklı olmayacak."

Güncellenme Tarihi : 29.7.2024 09:48

İLGİLİ HABERLER