Medya
  • 9.2.2012 00:19

Erdoğan'la Özdemir arasında tinerci kavgası!

 ''Bu nasıl gazetecilik?'' diye Özdemir'e tepki gösteren Erdoğan ''Biz doğru bildiklerimizi söylemekten vazgeçmeyeceğiz'' dedi. Cüneyt Özdemir de twitter hesabından Başbakan'a yanıt verdi: Gazetecilik tam da bu...
İşte Erdoğan'ın o konuşması:

Bir gazeteci çıkıyor tinerci çocuğu canlı yayına çıkarıyor. "Başbakan'ın tinerci nesil yetiştirmeyeceğiz sözünden rahatsız olmasını nasıl değerlendiriyorsun?" diye soruyor. Böyle mi gazetecilik yapılır. Sen o çocuğu televizyona çıkarıp, çocukların tiner kullanmasını teşvik ediyorsun. Bu nasıl gazetecilik, ondan sonra gazete patronlar, televizyon patronları bundan rahatsız oluyor. Biz bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz.

Cüneyt Özdemir dün akşam CNN Türk ekranlarında yayınlanan 5N1K programına çıkardığı tinerci gence, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? Siz bu gençliğin manevi değerlerinden kopuk, hiçbir istikameti olmayan bir nesil mi olmasını istiyorsunuz?" sözlerini sormuştu.

ÖZDEMİR ERDOĞAN'A TWITTER'DAN CEVAP VERDİ

Özdemir, Twitter hesabından şunları paylaştı:

Basbakan Erdogan bir tinerciyi ekrana cikartmama cok kizmis 'Gazetecilik bu mu?'diye soruyor. Benim icin gazetecilik tam da bu...

'Bu' gazeteciligi daha ne kadar yapabilecegiz asil sorulmasi gereken soru bu...

"TİNERCİ Mİ OLSUNLAR?" SÖZLERİNE TEPKİ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın, "AK parti iktidarından kimse ateist nesil yetiştirmeyi beklemesin, dindar bir gençlik yetiştireceğiz. Dindar olmasın da tinerci mi olsun?" açıklamasına tepki gösteren bir grup üniversite öğrencisi düzenledikleri gösteride, "Paralı eğitim tinerci yapar", "Tayyip gençliği değil, kolektif olalım" diye slogan attı.

Öğrenci Kolektifi üyesi olduklarını söyleyen 30 kişi, öğlen saatlerinde Beşiktaş’ta toplanarak, Başbakanlık Çalışma Ofisi yönünde yürüyüşe geçti. Polisin uyarısı üzerine, iskele meydanında duran topluluk, "Zorbalığa, YÖK’e, paralı eğitime kolektif olalım", "AK nesil projesi girişimci, rantçı, itaatkar, kadın düşmanı" yazılı dövizler açtı. Basın açıklamasını okuyan Dilara Aydın şunları söyledi:
"Üniversiteliler olarak başbakan Erdoğan’ın hezeyan dolu bu açıklamalarını hayretle izliyoruz. Başbakan’a da buradan özel konutunun önünde iki çift lafımızı söylemeden edemeyeceğiz. Tayyip Erdoğan’ın açıklaması, AKP iktidarının otoriter yüzünü göstermektedir. Bu muhalif olan herkesin susturulması, baskı altına alınması, bir kalıba sokulması politikasıdır. Gençliği bir kalıba sokmaya çalışmak yeni değil. Öğrenci kolektifleri olarak harç ve ulaşım zamlarına karşı yaptığımız eylemlerden sonra da yine beylik laflarıyla, ’Bunlar milletten yana değil, illetten yana, akıllı olun ve adaplı olun’ demişti. Başbakan Erdoğan bir tornadan çıkmış gibi, şak şak yapan bir gençlik olmamızı, sorun çıkarmamamızı istiyor. Ama üzgünüz, biz sizin istediğiniz gibi aynı kalıba girmeyeceğiz. Paralı eğitim yüzünden okul kapılarının yoksullara kapatılmasına tahammülümüz yok. Halkın yoksullaştırılmasına karşı halkın haklarını savunuyoruz. Ülkenin kapalı cezaevine çevrilmesine karşıyız. Malatya’ya füze kalkanı, Uludere gibi katliamların son bulmasını istediğimiz için, kolektif olalım."

Topluluk açıklama sonrası, olaysız dağıldı. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 20:16

İLGİLİ HABERLER