Yaşam
  • 9.9.2006 09:31

ERKEN BOŞALMAYI ÖNLEYEN İLAÇ GELİYOR

Erkeklerin cinsel hayatına karabasan gibi çöken "erken boşalma" sorunu yeni geliştirilen bir ilaç sayesinde tarihe karışıyor. ABD’de geliştirilen "Dapoxetine" isimli ilacın yapılan testlerde gayet etkili ve güvenli olduğu belirtildi.

"Lancet" tıp dergisinde çıkan habere göre, aslında bir antideprasan hapı olan "Dapoxetine" erken boşalma sorunu çeken 2600 Amerikalı üzerinde denendi ve bütün erkekler üzerinde yüzde 27 ile 34 arasında başarıya ulaştığı belirlendi. Erken boşalma sorununda kullanılan ilk ilaç olan Dapoxetine, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından da onaylandı. Johnson&Johnson’s şirketinin desteklediği Alza şirketi tarafından geliştirilen ilacın orgazmı dört kat veya daha fazla geciktirdiği belirtildi.

İlacın klinik deneylerini gerçekleştiren Minnesota Üniveristesi doktorlarından Jon Pryor, "Dapoxetine etkili ve genel anlamda kendini çok iyi tolere eden bir tedavi imkanı sunuyor" diye konuştu. İlacın erkekler üzerinde erken boşalmayı kontrol etme algısı da yarattığını belirten Pryor, cinsel birleşmede baştan sona kadar değişiklik yapan ilacın çiftler arasında seks konusunda memnuniyeti büyük ölçüde arttırdığını söyledi.

Dapoxetine’in ayrıca ereksiyon sorunu çeken erkekler için, Viagra’dan daha etkili olduğu da belirtildi. Erken boşalmanın tam olarak neden kaynaklandığı bilinmiyor. Ancak fizyolojik ve psikolojik faktörlerin erken boşalmada büyük etken olduğu belirtiliyor.


Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:37

İLGİLİ HABERLER