Dünya
  • 12.12.2020 10:13

Ermenilere Avrupa'da büyük darbe!.. Karabağ Azerbaycan'dır

Habervitrini özel!.. Ermeniler güçlü oldukları Avrupa'da beklenmedik bir darbe yedi..Belçika hükümeti Karabğ'ın Azerbaycan toprağı olduğuru onayladı..
Fransa Karabağ'ı ayrı bir devlet olarak tanırken, Belçika tam tersini yaptı. Belçika Federal Parlamentosu, Dağlık Karabağ Azerbaycan ayrılmaz bir parçası olduğunu onayladı

2 Aralık'ta, Karabağ hakkında bir karar taslağı, Belçika Federal Parlamentosu Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesinde tartışıldı ve bir dizi değişikliğin yapılmasının ardından, belge parlamentonun genel oturumu için önerildi.
“Komite tarafından kabul edilen taslak karar metninin 17 Aralık'ta Belçika Temsilciler Meclisi genel kurulunda oylamaya sunulması bekleniyordu. Ancak Ermeni yanlısı çevrelerin 'çabaları' sonucunda Belçika Senatosu belgeyi 11 Aralık'ta oylamaya karar verdi.

Karar taslağının ana başlatıcısı, Belçika'daki ayrılıkçılık fikirlerinin ana taşıyıcılarından biri olan Bölgelerarası Sorunlar Senato Komitesi Başkanı, İslamofobik ile tanınan Yeni Flaman Birliği (N-VA) milliyetçi partisi Mark Demesmaaker idi.

Azerbaycan-Belçika parlamentolar arası ilişkiler çalışma grubu başkanı, Azerbaycan Milletvekili Kemal Jafarov, Belçikalı Senatör Mark Demesmaaker'a bir mektup gönderdi. Mektubunda, milletvekili Belçikalı mevkidaşına esasa ilişkin bilgi verdi, ona uluslararası hukukun ve hatta Dağlık Karabağ meselesindeki resmi tutumunun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu hatırlattı.

“Ermeni diasporasının çeşitli örgütleri ve Ermeni yanlısı güçler, Ermenistan'ın Azerbaycan ile ilgili son dönemdeki başarısızlıklarını örtmeye çalışıyorlar. Aslında Fransa'da istediklerini tam olarak elde edemeyen Ermeni lobicilik örgütlerinin Azerbaycan karşıtı çabaları Belçika parlamentosunda da boşa çıktı.

Azerbaycan Milletvekili Kemal Jafarov, " Belçika'da alt komusyonda hazırlanan taslakta orijinal taslakta;  bir zamanlar var olan Ermenistan işgal rejimini tanımayı ve görünüşte güvenliğini sağlamak için bu rejimle diplomatik ilişkiler kurmayı öneriyordu. Ancak Azerbaycan hükümeti ve Parlamentosunun zamanında attığı adımlar neticesinde bu tür saçma öneriler kabul edilmedi ”dedi.

Ayrıca, karar taslağının orijinal metninde yer alan sözde "Artsakh" a yapılan tüm atıflar kaldırılmış ve Dağlık Karabağ kavramı benimsenmiştir. Ama en önemlisi, uluslararası hukuka uygun olarak BM Güvenlik Konseyi Kararları 822, 853, 874 ve 884'ün taslakta yer almasıdır. Başka bir deyişle, Ermenilerin ve Ermeni yanlısı güçlerin her şekilde benimsemeye çalıştıkları belge, Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası olduğunu doğruladı ”mesajı okundu.

“Aynı zamanda, taslağın ilk versiyonunda yer alan bazı saçma fikirler reddedildi. Fikirler şöyleydi: "AGİT Minsk Grubu’nun Ermenistan topraklarından Nahçıvan, Azerbaycan ve Türkiye arasında bir koridor oluşturma fikrini terk etmesini istemek", "Azerbaycan ve Türkiye ordusunun derhal çekilmesi çağrısında bulunmak 27 Eylül'e kadar tuttuğu pozisyonlarda "Ermenistan, 9 Kasım'da olumsuz şartlarla beyannameyi imzalamak zorunda kaldı" ifadesi yer alıyor.

“Ayrıca, Azerbaycan'a aktif diplomatik desteği konusunda Türkiye'ye baskı yapma çağrıları da reddedildi. Sonuç olarak, "Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin müzakereleri derhal durdurun", "Belçika hükümeti adına Türk büyükelçisini protesto etmek", "Türkiye'yi NATO'dan çıkarmak için mümkün olan her türlü önlemi alın" gibi saçma fikirler dışlandı. çözüm metni ve reddedildi ”mesajı not edildi.

Ermeni lobicilik örgütlerinin karar taslağında belirli noktaları "başarı" olarak sunma girişimlerine ve Fransa'dan sonra Ermeni lobisinin "destek" sağlayamamasına rağmen, sözde "Artsakh Cumhuriyeti" nin tanınmaması Belçika'da, karar tasarısını ortaya koyan milletvekilleri de dahil olmak üzere Ermeni ve Ermeni yanlısı çevrelerde öfkeye yol açtığını söyledi.

"Asıl amacı" Artsakh'ın tanınması "olan Ermenilerin Belçika parlamentosunda Fransız modelini tekrar etme girişimleri başarı ile reddedildi.

Almanya, Lüksemburg ve Belçika tarafından yasadışı karar taslağının reddedilmesinin ardından, Fransa sözde rejimi tanıma konusunda kendini Avrupa'da pratikte izole buldu. "

Azerbaycan Parlamentosu gelişmeleri takip etmeye devam ediyor ve düzenli olarak kamuoyunu bilgilendirecek.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABİRİDİR

Güncellenme Tarihi : 12.12.2020 10:27

İLGİLİ HABERLER